in

9 Πρακτικές Συμβουλές από Εκατομμυριούχους που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν

Το να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος δεν είναι μόνο ένα ρεαλιστικό όνειρο. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι από τους μισούς εκατομμυριούχους είναι αυτοαπασχολούμενοι. Τα διδάγματα που μπορείτε να κερδίσετε από αυτό, δεν εγγυώνται ότι θα γίνετε πλούσιοι, αλλά αξίζει να τα μάθετε.

Τα πολλά λεφτά δεν γίνονται απλά ακολουθώντας ένα σύνολο κανόνων και κατευθυντήριων γραμμών. Αλλά η δημιουργία καλών οικονομικών συνηθειών, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την οικονομική επιτυχία. Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας εμποδίσει να επιτύχετε τα όνειρα και τους στόχους σας είναι η στάση σας απέναντί τους.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο έξυπνα λόγια για την απόκτηση, την εξοικονόμηση και την επένδυση χρημάτων.

#9 Ο κανόνας 50/30/20

© shutterstock   © shutterstock   © shutterstock

Αυτός είναι ένας κανόνας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση του προϋπολογισμού. Θα υπολογίζετε το εισόδημά σας σε 3 κατηγορίες:

-Η πρώτη κατηγορία είναι ζωτικής σημασίας. Το 50% θα πρέπει να διατίθεται για μηνιαίες δαπάνες όπως ενοικίαση, μεταφορά, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, παντοπωλεία κλπ.

-Η δεύτερη κατηγορία είναι οι προσωπικές δαπάνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 30% του εισοδήματός σας για ψυχαγωγία, ψώνια, χόμπι και οτιδήποτε σας κάνει χαρούμενους.

-Η τελευταία κατηγορία είναι η εξοικονόμηση. Το 20% των χρημάτων σας πρέπει να πηγαίνει κατευθείαν στην τράπεζα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές του Γκραντ Κάρντον, ενός αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου.

«Βάλτε τα χρήματα που έχετε αποταμιεύσει σε ασφαλείς, ιερούς (ανέγγιχτους) λογαριασμούς. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αυτούς τους λογαριασμούς για τίποτα, ούτε καν για μια έκτακτη ανάγκη. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο έμενα απένταρος επειδή επενδύω πάντα τα πλεονάσματα μου σε επιχειρήσεις που δεν έχω πρόσβαση.»

Γκραντ Κάρντον

#8 Αγοράστε χύμα και σε εκπτώσεις

© shutterstock   © shutterstock

Είναι σαφές ότι δεν είναι το είδος των συμβουλών που περιμένετε να μάθετε από εκατομμυριούχους. Αλλά όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτός ο τρόπος αγοράς μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα. Ο κανόνας ισχύει για τα προϊόντα που πραγματικά χρησιμοποιείτε και δεν τα σπαταλάτε.

«Είναι τόσο δύσκολο να έχετε απόδοση από τις τακτικές επενδύσεις. Καλύτερα να αγοράζετε οδοντόκρεμα αξίας δύο ετών όταν είναι σε έκπτωση 50%. Υπάρχει άμεση επιστροφή στα χρήματά σας. Αυτές είναι οι πραγματικές αποταμιεύσεις που μπορείτε να βάλετε στην τσέπη σας.»

Μαρκ Κιούμπαν

#7 Μην χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες

© pixabay   © shutterstock

Αν έχετε πιστωτική κάρτα στο πορτοφόλι σας, σας ενθαρρύνει να αγοράσετε ό, τι θέλετε αμέσως, ανεξάρτητα από το αν μπορείτε ή όχι. Αλλά χρησιμοποιώντας τες για να κάνετε αγορές, σημαίνει πως θα ξοδέψετε χρήματα που δεν έχετε στην πραγματικότητα. Επιπλέον, τα υψηλά επιτόκια κάνουν τις αγορές πολύ πιο ακριβές.

«Οι πιστωτικές κάρτες είναι η χειρότερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε. Τα χρήματα που εξοικονομώ από τους τόκους χωρίς να έχω χρέος, είναι καλύτερα από οποιαδήποτε επιστροφή θα μπορούσα πιθανώς να έχω με την επένδυση αυτών των χρημάτων στο χρηματιστήριο. Νόμιζα ότι θα ήμουν ιδιοφυΐα της χρηματιστηριακής αγοράς. Μέχρι που δεν ήμουν. Θα έπρεπε να πληρώνω τις κάρτες μου κάθε 30 ημέρες.»

Μαρκ Κιούμπαν

#6 Προσπαθήστε να αγοράζετε από τους κατασκευαστές

© shutterstock   © shutterstock

Πριν αγοράσετε κάτι σε ένα κατάστημα, κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: «Μπορώ να το αγοράσω απευθείας από τον κατασκευαστή;» Θα μάθετε πως πολύ συχνά μπορείτε να παραγγείλετε το προϊόν σε χαμηλότερη τιμή. Κάποια στιγμή ίσως αντιμετωπίσετε το όριο της ελάχιστης ποσότητας παραγγελίας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προτείνετε σε φίλους να κάνουν την παραγγελία τους μαζί σας, παρακινώντας τους με τις ελκυστικά χαμηλές τιμές.

«Πληρώνουμε για βιολογικά προϊόντα και οι τιμές μας σκοτώνουν. Σκέφτηκα λοιπόν: «Από πού προέρχονται τα τρόφιμα που πουλά αυτό το κατάστημα;» Κάναμε την έρευνα, τηλεφωνήσαμε στον χονδρέμπορο και ανακαλύψαμε τα κριτήρια για την παραγγελία. Η ελάχιστη παραγγελία ήταν 200 ευρώ. Έτσι ξεκινήσαμε να παραγγέλνουμε μαζί με φίλους και κανονίσαμε να βάλουμε παλέτες τροφίμων στο σπίτι μας.»

Τζέρροντ Σέσλερ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HomeTask

#5 Το να μην ξοδεύετε χρήματα είναι το ίδιο με το να κερδίζετε χρήματα

© shutterstock   © shutterstock

Όσο λιγότερα χρήματα ξοδεύετε, τόσα περισσότερα έχετε. Είναι ένα προφανές συμπέρασμα. Κάντε τα ψώνια σας λογικά. Αν έχετε την τάση να κάνετε παρορμητικές αγορές, μπορείτε να ρωτήσετε τον εαυτό σας πριν από κάθε αγορά: «Το χρειάζομαι πραγματικά; Τι γίνεται αν δεν το αγοράσω;»

«Οι άνθρωποι πάντα εκπλήσσονται που δεν έχω ένα ντουλάπι γεμάτο κοστούμια. Αγοράζω τρία κοστούμια κάθε 5 ή περισσότερα χρόνια και συνολικά έχω μόνο 10. Αυτά είναι τα μόνα που χρειάζομαι.»

Τ. Μπούν Πίκενς, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας

#4 Ζήστε ταπεινά και κάτω από τα μέτρα σας

© pixabay   © pixabay

Το μεγαλύτερο πρόβλημα πολλών ανθρώπων είναι ότι δαπανούν περισσότερα από όσα κερδίζουν. Ο μόνος τρόπος για να αυξήσετε τον προϋπολογισμό σας είναι να ζείτε ταπεινά.

Συναντάτε συχνά ανθρώπους που αγοράζουν ωραία σπίτια σε μια ωραία γειτονιά, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να εντυπωσιάσουν τους άλλους ανθρώπους. Σκέφτονται τι θα πουν οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς τους. Σκεφτείτε τον εαυτό σας, εστιάστε στη ζωή σας και μην προσπαθήσετε να αποδείξετε τίποτα.

«Δεν αγόρασα το πρώτο μου πολυτελές ρολόι ή αυτοκίνητο, μέχρι οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις μου να παράγουν πολλαπλές ασφαλείς ροές εισοδήματος. Οδηγούσα ακόμα ένα Toyota Camry όταν έγινα εκατομμυριούχος. Να είστε γνωστοί για την εργασιακή σας ηθική και όχι για τα πράγματα που αγοράζετε.»

Γκραντ Κάρντον

#3 Ξεκινήστε να κερδίζετε παθητικό εισόδημα

© shutterstock   © shutterstock

Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι και δεν τους οδηγεί στο να γίνουν πλούσιοι, είναι πως εργάζονται σκληρά για κάθε ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, ο χρόνος τους ισούται με τα χρήματά τους.

Γνωρίζετε εκατομμυριούχους που κερδίζουν χρήματα μόνο ξοδεύοντας τον χρόνο τους δουλεύοντας; Φυσικά και όχι. Κάνουν τα χρήματά τους να εργαστούν γι ‘αυτούς. Ο χρόνος είναι πιο σημαντικός από τα χρήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το παθητικό εισόδημα είναι σημαντικό.

«Μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα εκατομμύριο δολάρια; Μπορείτε, αλλά πρέπει να είστε πειθαρχημένοι. Πρέπει επίσης να παίρνετε μερικά ρίσκα. Μέρος του κινδύνου είναι ίσως η μεταφορά χρημάτων σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο χαμηλού κόστους.»

Μαρκ Κιούμπαν

#2 Να περιβάλλεστε από επιτυχημένους ανθρώπους

© shutterstock   © shutterstock

Οι άνθρωποι γύρω σας, επηρεάζουν τη ζωή και τη νοοτροπία σας. Αν συναντήσετε ταλαντούχους ανθρώπους που μοιράζονται το όραμά σας, είναι ευκολότερο να δημιουργήσετε δημιουργικές ιδέες και να τις πραγματοποιήσετε.

Να είστε γύρω από ανθρώπους που όχι μόνο σας εμπνέουν αλλά και σας ενθαρρύνουν να αναλάβετε δράση και να κάνετε το όνειρό σας μεγαλύτερο.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, η καθαρή σας αξία αντικατοπτρίζει το επίπεδο των πιο κοντινών φίλων σας. Η έκθεση σε ανθρώπους που είναι πιο επιτυχημένοι από εσάς έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τη σκέψη σας και να εκτοξεύσει το εισόδημά σας. Η πραγματικότητα είναι ότι οι εκατομμυριούχοι σκέφτονται διαφορετικά από τη μεσαία τάξη για τα χρήματα και υπάρχουν πολλά που πρέπει να κερδίσουμε από την ύπαρξή τους.»

Στιβ Σιμπολντ, αυτοδημιούργητος πολυεκατομμυριούχος και συγγραφέας του βιβλίου «Πώς Σκέφτονται οι Πλούσιοι Άνθρωποι»

#1 Τα χρήματα δεν είναι το παν

Προφανώς, τα χρήματα είναι ένας μεγάλος παράγοντας στη ζωή μας. Καθορίζει το πού ζούμε, τι τρώμε και τι έχουμε. Αλλά τα χρήματα δεν είναι τα πάντα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα σπίτι για να ζήσετε, αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε μια οικογένεια.

Τα χρήματα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής. Αλλά δεν είναι τίποτα σε σχέση με την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων, την υγεία και την αίσθηση της ευτυχίας.

«Τα χρήματα δεν είναι τα πάντα και δεν αξίζει να θυσιάζετε την υγεία, την οικογένεια, τους φίλους ή άλλες εμπειρίες για αυτά. Έχω χάσει μερικούς φίλους και είχα τεταμένες σχέσεις με άλλους, επειδή έχω περάσει πάρα πολύ χρόνο μένοντας αργά στο γραφείο ή δουλεύοντας τα Σαββατοκύριακα. Παρόλο που πιστεύω αληθινά ότι η κατοχή χρημάτων είναι ελευθερία, τα χρήματα είναι πραγματικά απλώς ένα εργαλείο για την απόκτηση των εμπειριών στη ζωή.»

Γκραντ Σαμπατιέρ

via

Σκουλήκια που φωσφορίζουν μετατρέπουν σπηλιά στη Νέα Ζηλανδία σε υπερθέαμα

Η εξωφρενική ζωή ενός πλουσιοκόριτσου. Δίνει 20.000 ευρώ το μήνα μόνο για τα ψώνια της