in

10 Σοβαροί λόγοι για να κάνετε έρωτα κάθε μέρα

Η απολαυστική στιγμή της “κορύφωσης” δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να κάνετε έρωτα καθημερινά. Η πνευματική, συναισθητική και σωματική ευδαιμoνία σας μπορεί να βελτιωθεί, επίσης. Τα πλεονεκτήματα του καθημερινού έρωτα είναι πολλά περισσότερα από τα όποια μειονεκτήματα μπορεί να σκεφτείτε. Αυτοί είναι οι δέκα λόγοι για να πειστείτε:

1. Μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε διαφορετικούς τρόπους να έρχεστε σε κορύφωση.

Μπορεί ήδη να γνωρίζετε ότι οι άνδρες είναι δυνατό να φτάσουν σε κορύφωση με ή χωρίς να εκσπερματώσουν. Γνωρίζεται όμως ότι οι γυναίκες βιώνουν δύο διαφορετικά είδη οpγασμού;

Ερευνητές αναλύοντας την γυναικεία κορύφωση βρήκαν δύο διαφορετικά είδη οpγασμού οι οποίοι είναι σημαντικά διακριτοί μεταξύ τους όσον αφορά την αίσθηση και την τοποθεσία: ο ένας εντοπίζεται στην επιφάνεια των γεννητικών οpγάνων ενώ ο άλλος στο εσωτερικό τους. Οι οpγασμοί που επιτυγχάνονται στο εσωτερικό είναι σχετικοί με εσωτερικές ψυχικές αισθήσεις που συνάδουν με τον τρόπο που λειτουργεί εν γένει ο γυναικείος οpγασμός.

Δυστυχώς, είναι πολύ λίγες οι έρευνες που έχουν γίνει για τον γυναικείο οpγασμό που ακόμα και οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για την εξελικτική του ιστορία. Πιστεύουν ότι οι γυναίκες φτάνουν στην κλιμάκωση ώστε η σύσπαση των εσωτερικών τους μυών να μπορέσει να βοηθήσει το σπέρμα να φτάσει στο ωάριο ώστε να το γονιμοποιήσει. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί και όχι. Μέχρι να μάθουμε, πειραματιστείτε να δείτε αν μπορείτε να βιώσετε και τα δύο είδη οpγασμού, τον επιφανειακό και τον εσωτερικό .

2. Βοηθά την νοητική σας υγεία.

Είναι δύσκολο να επιτευχθεί ένας οpγασμός ενώ είσαστε στρεσαρισμένοι αλλά και μόνο που έρχεστε κοντά στο σύντροφο σας και αρχίζετε τις αγκαλίτσες εκκρίνεται οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη είναι η ορμόνη του έρωτα, της τρυφερότητας και μαζί με την ντοπαμίνη σας βοηθούν να χαλαρώσετε από το στρες και το άγχος.

3. Βοηθά τη φυσική σας υγεία.

Η ερωτική πράξη είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορούμε να σκεφτούμε για να γυμναστεί κανείς. Βοηθά τη φυσική σας κατάσταση με το να ενδυναμώνει το καρδιαγγειακό σας σύστημα καθώς και τους γοφούς, τη μέση, τα πόδια, τους κοιλιακούς και τους μύες σας. Επίσης, μπορεί να βελτιώσει τη ισορροπία σας και να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

4. Bοηθά να έχετε μία ενδιαφέρουσα ερωτική ζωή.

Είμαστε σίγουροι πως δεν έχετε δοκιμάσει όλες τις ερωτικές στάσεις, τα ερωτικά βοηθήματα και τα λιπαντικά που υπάρχουν διαθέσιμα. Υπάρχουν τόσα πολλά για να επιλέξετε. Θα εκπλαγείτε πόσο πολύ μπορεί να αλλάξουν την ερωτική σας ζωή λίγα παιχνίδια ενηλίκων που είτε είστε μόνος/η είτε με τον/την σύντροφο σας θα βρεθείτε με καινούριους τρόπους να απολαμβάνετε τον σαρκικό έρωτα 365 μέρες το χρόνο.

5. Μπορεί να σας βοηθήσει να “κρατηθείτε” λίγο παραπάνω.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μία πρόταση που δεν αρέσει σε κανέναν. Η επιβράδυνση της εκσπερμάτωσης σημαίνει πως θα κάνετε τη σύντροφο σας χαρούμενη και ίσως έρθει σε οpγασμό πρώτη, μιας και οι γυναίκες είναι γνωστό ότι χρειάζονται λίγο χρόνο παραπάνω. Με την εξάσκηση, λοιπόν, ο άνδρας μαθαίνει να ελέγχει τον ρυθμό και τις σκέψεις του και να παρατείνει τον χρόνο της απόλαυσης !

6. Μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε πολλαπλούς οpγασμούς.

Και εδώ έχουμε να κάνουμε με το Άγιο Δισκοπότηρο του οpγασμού : τους πολλαπλούς ! Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κίνζι, το 20% των ανδρών μπορεί να επιτύχει πολλαπλό οpγασμό όπως και το 14% των γυναικών. Δεν θα θέλατε να είστε ένας από τους τυχερούς ;

7. Διεγείρει τον εγκέφαλο.

Ερευνητές που ασχολήθηκαν με την τάση του ανθρώπου να κάνει έρωτα από ευχαρίστηση, και όχι μόνο για τεκνοποίηση όπως τα περισσότερα ζώα, ανακάλυψαν πως ο έρωτας διεγείρει πολλές περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου από όσες πίστευαν πιο πριν. Οι περιοχές που διεγείρονται είναι, όπως φάνηκε στη μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, συγκεκριμένες υποκατηγορίες της υποθαλάμιου περιοχής, ο βασικός προσθεγκέφαλος,  ο θάλαμος, η αμυγδαλή και ο ιππόκαμπος.

Οι ερευνητές, επιπλέον, συσχέτισαν τον κύκλο της ερωτικής απόλαυσης με αυτόν της επιθυμίας για φαγητό. Στην ερωτική πράξη διακρίνεται ο κύκλος:  Ενθουσιασμός/Διέγερση, Πράξη, Οpγ ασμός, Λύση. Αυτός ο κύκλος παρατηρείται και σε άλλους κύκλους απόλαυσης όπως του φαγητού και μπορεί να εκφραστεί σε όρους κίνητρο-κατανάλωση-ικανοποίηση.

8. Βοηθά το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Η συχνή επαφή βοηθά τον οpγανισμό στην παραγωγή της ουσίας ανοσογλοβουλίνης Α η οποία θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε πιθανή γρίπη. Όσο περισσότερο το κάνετε τόσα περισσότερα αντιγόνα θα έχει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

9. Βοηθά τη συναισθηματική σας υγεία.

Ο έρωτας είναι η πιο προσωπική- στενή σχέση που αναπτύσσουμε με το άλλο πρόσωπο, και το να είσαι κοντά με κάποιον σημαίνει πως έχεις και ένα συναισθηματικό δέσιμο με κάποιον. Ακόμα και αν δεν έχετε πει “σ’ αγαπώ” στον ερωτικό σας σύντροφο, σίγουρα χτίζετε έναν δεσμό με αυτόν τον άνθρωπο.

10. Σας διατηρεί νέους.

Είναι η καλύτερη αντιγηραντική θεραπεία που υπάρχει. Σύμφωνα με τη μελέτη του Δρ. Ντέιβιντ Γουίκς, που πήραν μέρος 3500 άνθρωποι, η ερωτική πράξη είναι το πιο έντονο είδος απόλαυσης το οποίο πυροδοτεί την έκκριση συγκεκριμένων ουσιών που μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη λάμψη και τη ζωντάνια μιας και ο έρωτας μας κάνει χαρούμενους.

tilestwra.com

25χρονη με νόσο του Bowen ποζάρει περήφανη με το σακουλάκι της για να εμπνεύσει κι άλλους ασθενείς να μη χάσουν την αυτοπεποίθηση τους

34 Πράγματα που κάναμε λάθος σε όλη μας τη ζωή