in

Το πιο νόστιμο ντουέτο! Σοκολάτας και καραμέλα σε συνδυασμό που σκοράρει!

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα σοκολάτας ή digestive
    1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
    30 καραμέλες γάλακτος
    1/2 φλιτζάνι σιρόπι παγωτού καραμέλα
    1/4 και 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
    2 φλιτζάνια ψημένα και ψιλοκομμένα καρύδια
    3/4 φλιτζανιού σταγόνες κουβερτούρας
    Καρύδια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC βαθμούς.

Για τη βάση του γλυκού: ανακάτεψε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Βάλε τα μπισκότα σε κουμπωτή φόρμα 23 εκατοστών και πίεσέ τα για να πάνε παντού. Ψήσε για 10 λεπτά και μετά άφησε τη φόρμα να κρυώσει.

Σε μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάλε τις καραμέλες και το σιρόπι καραμέλας σε μέτρια φωτιά για να λιώσουν οι καραμέλες. Ρίξε το 1/4 φλιτζ κρέμας γάλακτος και ανακάτεψε. Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τα καρύδια. Ρίξε το μείγμα στη φόρμα, σκέπασέ την και βάλτην για μία ώρα στο ψυγείο.

Για να κάνεις το γλάσο: σε μια μικρή κατσαρόλα βάλε τις σταγόνες κουβερτούρας σε πολύ χαμηλή φωτιά για να λιώσουν. Ρίξε το άλλο 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε. Ρίξε το γλάσο πάνω από το γλυκό σου και ξαναβάλτο στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.

Σέρβιρε με μερικά καρύδια αν θέλεις.

Αυτή η χελώνα φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1902. Δείτε πως είναι σήμερα!

Dr. Ηλίας Πέτρου: Ο φυσικοθεραπευτής που έμελλε να αλλάξει την ελληνική κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια και στο τέλος δολοφονήθηκε