in

Πως θα έμοιαζαν σήμερα 12 πασίγνωστες ιστορικές φυσιογνωμίες

Η παγκόσμια ιστορία δημιουργείται από τους πιο δυνατούς και θαρραλέους ανθρώπους. Γίνονται μέρος της ιστορίας και αφήνουν μια κληρονομιά που μένει για αιώνες. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα έμοιαζαν σήμερα μερικές από τις πιο γνωστές ιστορικές φυσιογνωμίες;

Δείτε παρακάτω πως θα έμοιαζαν 12 πασίγνωστες ιστορικές φυσιογνωμίες αν ζούσαν σήμερα.

Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας

© eastnews.ru   © unknown

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Α’, γνωστή και ως η «παρθένα βασίλισσα», αν ζούσε σήμερα θα ήταν φεμινίστρια και σπουδαία αρχηγός, όπως η Άνγκελα Μέρκελ.

11. Νεφερτίτη

© ph1man/Imgur

Η βασίλισσα Νεφερτίτη της Αιγύπτου ήταν μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες της ιστορίας. Πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για την οικογένειά της. Έκανε 6 κόρες με τον Φαραώ Ακενατών και μετά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Κανείς δεν ξέρει αν πέθανε ή αν έγινε και η ίδια Φαραώ.

Σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα η Νεφερτίτη θα κατέληγε στην φυλακή, προσπαθώντας να πάρει όλη την εξουσία στα χέρια της.

10. Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας

© lorly/Imgur

Ο βασιλιάς της Αγγλίας τον 14ο αιώνα ήταν καλός στο γράψιμο, αλλά ήταν και υποχόνδριος. Αν ζούσε σήμερα, μάλλον θα ήταν πετυχημένος συγγραφέας που θα έγραφε με ψευδώνυμο.

9. Έλβις Πρίσλεϊ

© ph1man/Imgur

Ο Έλβις δεν γύρισε ποτέ τον κόσμο για να κάνει συναυλίες, γιατί το μάνατζέρ του ήταν παράνομος μετανάστης  και φοβόταν ότι αν έφευγε δεν θα του επέτρεπαν να γυρίσει πίσω στις ΗΠΑ.

Αν ζούσε σήμερα ο Έλβις μάλλον θα είχε απολύσει τον μάνατζέρ του και θα είχε γυρίσει τον κόσμο, κάνοντας συναυλίες.

8. Μαρία Αντουανέτα 

© ph1man/Imgur

Σε ηλικία 14 ετών παντρεύτηκε έναν άντρα που δεν είχε δει ποτέ ξανά και αργότερα εκτελέστηκε μαζί με την καινούργια της οικογένεια. Αν ζούσε σήμερα δεν είναι πολύ σίγουρο ότι θα είχε την ίδια κατάληξη.

7. Εδουάρδος Η΄ του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο βασιλιάς Εδουάρδος ήταν γνωστός για την σύντομη βασιλεία του και την αγάπη του για μια κοινή θνητή, την Ουάλις Σίμσον, την οποία παντρεύτηκε μόλις παραιτήθηκε από τον θρόνο. Σήμερα, ο γιος ή ο εγγονός της Βασίλισσας Ελισάβετ δεν θα χρειαζόταν να παραιτηθούν από τον θρόνο.

6. Ιωσηφίνα ντε Μπωαρναί

© ph1man/Imgur

Η βασίλισσα Ιωσηφίνα παντρεύτηκε τον Ναπολέοντα και χώρισαν μετά από 20 χρόνια, επειδή δεν μπορούσε να του κάνει διάδοχο. Ωστόσο, έγινε μέλος σε πολλές βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν τηλεοπτική περσόνα και θα έγραφε ένα σενάριο για την σχέση της με τον Ναπολέοντα.

5. Ουίλιαμ Σαίξπηρ

© lorly/Imgur

Ο Σαίξπηρ είναι ένας από τους πιο γνωστούς συγγραφείς του κόσμου. Αν ζούσε σήμερα, θα μπορούσε να γράψει έργα που θα διάβαζε όλος ο κόσμος ακόμα και αιώνες μετά;

4. Οράτιος Νέλσον

© lorly/Imgur

Η Μάχη του Τραφάλγκαρ δεν θα ήταν ποτέ τόσο πετυχημένη, αν δεν είχε γίνει ναύαρχος ο Οράτιος Νέλσον. Αν ζούσε σήμερα, σίγουρα θα είχαν γίνει 1-2 ταινίες για την ζωή του και τα επιτεύγματά του.

3. Άλμπερτ Αϊνστάιν

© Depositphotos.com   © F. Schmutzer

Αν ζούσε σήμερα ο Αϊνστάιν μάλλον θα τον βλέπαμε στην εκπομπή The Tonight Show. Επίσης, εφόσον το FBI τον κατασκόπευε για χρόνια μπορεί να ήταν και τώρα στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών.

2. Βλαντίμιρ Λένιν

© id_communism/Twitter   © Depositphotos.com

Ο Λένιν ήταν ο ηγέτης των κομμουνιστών και ιδρυτής της ΕΣΣΔ. Αν ζούσε τώρα, θα προσπαθούσε να κατακτήσει τον κόσμο με την επανάσταση του Προλεταριάτου;

1.Ναπολέων Α΄

© Jacques-Louis David   © Depositphotos.com
© Jacques-Louis David   © Depositphotos.com

Αν ζούσε σήμερα ο Ναπολέων Βοναπάρτης μάλλον θα είχε κερδίσει τον τίτλο του δικτάτορα και του εγκληματία πολέμου για τις προσπάθειές του να κατακτήσει τον κόσμο.

Μπόνους

© See Li   © Soyuzfoto
© unknown   © JCS

Μερικές φορές, η ιστορία και η γενετική παίζουν περίεργα παιχνίδια. Δείτε τον Βλαντίμιρ Λένιν και την γυναίκα του, Ναντέζντα Κρούπσκαγια: ίδιοι με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Σκάρλετ Γιόχανσον.

via

Το πιο γρήγορο πράμα του κόσμου

Της τηλεφώνησε ο γυναικολόγος και της είπε να πάει νωρίτερα στο ραντεβού τους.