in

Πώς ο Αριστοτέλης βοήθησε έναν φοιτητή να βγει ραντεβού με την κοπέλα των ονείρων του

Δεν είναι πολύ εύκολο να μιλήσεις σε κάποιον που σου αρέσει, ειδικά αν τον βλέπεις για πρώτη φορά. Και πόσο δύσκολο είναι να βρεις το κουράγιο να ζητήσεις από τον άλλο να βγείτε ραντεβουδάκι. Ένα μικρό λάθος και η μαγεία θα εξαφανιστεί.

Τι κάνεις λοιπόν όταν θέλεις να βγεις με το αντικείμενο του πόθου σου αλλά φοβάσαι πως θα τα κάνεις μαντάρα;

Αν είσαι ο φοιτητής Jake -που υπογράφει στο Twitter ως @squidslippers- και θες απεγνωσμένα τη Hannah, τότε απευθύνεσαι στον καθηγητή σου για συμβουλές.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ο πιτσιρικάς παραδέχτηκε πως έχει μηδενικές ικανότητες στο να στέλνει μηνύματα σε κορίτσια, κι έτσι ζήτησε από τον καθηγητή του να τον βοηθήσει να της γράψει κάτι. Κι εκείνος κατέφυγε στον Αριστοτέλη, παραθέτοντάς του τα βασικά συστατικά του ρητορικού λόγου, το ήθος, το πάθος και τον λόγο! «Ο ρητορικός λόγος λειτουργεί πειστικά με τρεις τρόπους: άλλοτε μέσω του χαρακτήρα του ρήτορα, άλλοτε μέσω της συγκεκριμένης διάθεσης που δημιουργεί στην ψυχή του ακροατή και άλλοτε με τα αποδεικτικά ή φαινομενικά αποδεικτικά επιχειρήματα που περιέχει ο ίδιος», μας λέει ο πάνσοφος του αρχαίου κόσμου στη «Ρητορική Α’». Το ήθος, ο λόγος και το πάθος είναι οι βασικές μέθοδοι της πειθούς και αυτές ακριβώς επιστράτευσε ο μελετηρός καθηγητής στο πρόβλημα του μαθητή του.
Μέχρι και διάγραμμα του έφτιαξε για να είναι σίγουρος πως θα εφαρμόσει ο Jake και τα τρία αριστοτελικά στοιχεία. Ήθος λοιπόν στην περίπτωσή του ήταν να το πάει χαλαρά, μια φιλική έξοδο και τίποτα άλλο. Μετά ήρθε ο λόγος, το επιχείρημα για αυτή την έξοδο, που εδώ μετατράπηκε σε δωρεάν γεύμα για την κοπέλα, και το πάθος εφαρμόστηκε στο ότι θα περάσουν καλά.

Και καθώς ο Αριστοτέλης δεν λαθεύει, το πράγμα δούλεψε!

 

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ξεχάστε λοιπόν εφαρμογές και δοκιμασμένες συνταγές και επιστρέψτε στον Αριστοτέλη για συμβουλές ραντεβού

25 δυνατές διαφημίσεις που θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε διαφορετικά

Η αγάπη κρύβεται στα μικρά, καθημερινά πράγματα