in

Μια συγκινητική ιστορία που αποδεικνύει πως η καλοσύνη που δείχνουμε στους άλλους μπορεί να φτάσει πολύ μακριά.

Στην ζωή πιστεύω πως, ότι δίνεις παίρνεις. Ότι προσθέτεις μέσα στο σύμπαν, είτε καλό, είτε κακό, τελικά επιστρέφει σε εσένα.

Έχω αυτή την ισχυρή πεποίθηση επειδή γνωρίζω την ιστορία ενός απίστευτου άντρα που του έδειξαν καλοσύνη και την επέστρεψε με τον συγκλονιστικότερο τρόπο.

Όπως η ζωή μίας γυναίκας που άλλαξε εντελώς, χάρη σε έναν ανώνυμο άγγελο, έτσι η συγκινητική αυτή ιστορία αποδεικνύει ότι η καλοσύνη που δείχνουμε στους άλλους μπορεί να φτάσει πολύ μακριά.

Αυτή η ιστορία είναι τόσο δυνατή που έχει με διαμορφώσει ολοκληρωτικά, και έχει σχηματίσει τον άνθρωπο που είμαι σήμερα – και πραγματικά πιστεύω ότι αν περισσότεροι άνθρωποι το διάβαζαν, θα άφηναν στην άκρη τους εγωισμούς και την αφηρημένη συμπεριφορά τους.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και κάνουμε λάθη, αυτή η συγκινητική ιστορία θα σας υπενθυμίζει πάντα ότι έστω και μία μικρή πράξη καλοσύνης μπορεί να έχει τεράστια επιρροή στην ζωή κάποιου άλλου.A_Doctor_Pays_It_Forward_To_A__1046193773

Μία μέρα, ένα φτωχό αγόρι πωλούσε διάφορα καλούδια από πόρτα σε πόρτα για να μπορέσει να πληρώσει τις σχολικές του ανάγκες. Συνειδητοποίησε ότι έχει μόνο ένα κέρμα μικρής αξίας πάνω του…και πεινούσε πολύ.

Αποφάσισε λοιπόν να ζητήσει φαγητό στο αμέσως επόμενο σπίτι. Παρ” όλα αυτά, όταν χτύπησε την επόμενη πόρτα που βρήκε και του άνοιξε μία όμορφη νεαρή γυναίκα που ζούσε εκεί, έχασε αμέσως το θάρρος του.

Αντί για φαγητό, ζήτησε μόνο ένα ποτήρι νερό. Εκείνη όμως κατάλαβε ότι ήταν πεινασμένος, από την όψη του, και έτσι του έφερε ένα μεγάλο ποτήρι γάλα.A_Doctor_Pays_It_Forward_To_A__1054859816

Το ήπιε αργά αργά, και μετά την ρώτησε, «Πόσα σου χρωστάω?»

«Δεν μου χρωστάς τίποτα», απάντησε. «Η μητέρα μας έμαθε να μην δεχόμαστε πληρωμή για πράξεις καλοσύνης»

Εκείνος τότε είπε, «Τότε σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.»

Όταν ο Howard Kelly απομακρύνθηκε από το σπίτι, δεν ένιωσε μόνο δυνατός σωματικά αλλά επίσης είχε αποκατασταθεί και η πίστη του στους ανθρώπους.

Μετά από χρόνια η νεαρή αυτή γυναίκα αρρώστησε πολύ άσχημα. Οι τοπικοί γιατροί είχαν μπερδευτεί τελείως με την περίπτωση της.A_Doctor_Pays_It_Forward_To_A__1102621680

Τελικά αποφάσισαν να την στείλουν στην πόλη, όπου κάλεσαν ειδικούς για να εξετάσουν την σπάνια ασθένεια της.

Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, ο γιατρός που ήρθε να την εξετάσει ονομάζονταν, Dr. Howard Kelly

Τον είχα φωνάξει για την σύσκεψη. Όταν ο γιατρός άκουσε το όνομα της πόλη από την οποία ήλθε, ξαφνικά έλαμψαν τα μάτια του. Σηκώθηκε αμέσως και προχώρησε στον διάδρομο προς το δωμάτιο που βρίσκονταν η γυναίκα.

Φορώντας την στολή του γιατρού, πλέον, πήγε να την συναντήσει. Την αναγνώρισε αμέσως. Επέστρεψε μετά αμέσως στο δωμάτιο συσκέψεων αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να σώσει την ζωή της. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα έδινε ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωση της γυναίκας μέχρι που τελικά, μετά από μία μεγάλη προσπάθεια, κέρδισαν την μάχη.

Ο Dr. Kelly ζήτησε από το γραφείο διεύθυνσης να του περάσουν τον τελικό λογαριασμό της γυναίκας για να τον εγκρίνει.A_Doctor_Pays_It_Forward_To_A__1109166810

Τον κοίταξε, έπειτα έγραψε κάτι στην άκρη του λογαριασμού και τον έστειλε στο σπίτι της.

Η γυναίκα φοβήθηκε να τον ανοίξει καθώς ήταν σίγουρη ότι θα της έπαιρνε μία ολόκληρη ζωή για να ξεπληρώσει για όλα αυτά. Έτσι και αλλιώς, ήταν ήδη αρκετά φτωχή.

Μετά από αρκετό συλλογισμό, κοίταξε τον λογαριασμό, και κάτι έπιασε το μάτι της στο πλάι του. Και διάβασε αυτές τις λέξεις..A_Doctor_Pays_It_Forward_To_A__1117170394

Ξεχρεώθηκε με ένα ποτήρι γάλα..

—Dr. Howard Kelly.

Σας έχει τύχει ποτέ να σας δείξει κάποιος απίστευτη καλοσύνη? Μοιραστείτε το μαζί μας στα σχόλια!

via

Εικόνες μέσα από ένα «Πειρατικό» εργοστάσιο Pespi. Δείτε την διαδικασία

Άννα Βαγενά: «Τον Λουκιανό τον ήθελαν όλες οι γυναίκες, ήταν άγγελος – Ίσως κι εγώ ήμουν πολύ όμορφη και έξυπνη»