in ,

Με ΑΥΤΟΝ τον Πεντανόστιμο Χυμό θα Καθαρίσετε τις Αρτηρίες σας και θα Προστατέψετε την Καρδιά σας με Φυσικό Τρόπο!

Μια κλινική μελέτη διαπίστωσε ότι η προσθήκη ενός απλού τροφίμου στη διατροφή μας, έχει τη δύναμη να αποκαταστήσει την καλή κατάσταση της υγείας μας, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ακόμη και να αναστρέψει τις επιπτώσεις καρδιακής νόσου σε ασθενείς.
Βρες τον ιδανικό προορισμό για διακοπές!

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Atherosclerosis, όπου οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να αποτρέψει ή / και νααντιστρέψει την κύρια παθολογία που σχετίζεται με την καρδιακή νόσο (στην περίπτωση αυτή, την προοδευτική πάχυνση των στεφανιαίων αρτηριών, που προκαλείται από τη συσσώρευση των λιπαρών ουσιών σε αυτές).

Η μελέτη έδειξε ότι το εκχύλισμα ροδιού:

  • Μείωσε το ποσό της πλάκας στις αρτηρίες
  • Μείωσε επίπεδα οξειδωτικού στρες
  • Μείωσε τον χημικό «αγγελιοφόρο» (χημειοκίνη) που σχετίζεται με τη φλεγμονή στις αρτηρίες
  • Μείωσε τη συσσώρευση λιπιδίων στον καρδιακό μυ
  • Μείωσε την καρδιακή διεύρυνση

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη του είδους της. Το 2004, το Clinical Nutritionδημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής τριών ετών, η οποία διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμού ροδιού αντιστρέφει τη στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας έως και 29% μέσα σε ένα χρόνο.

57c8570e878c3Δεν είναι μυστικό ότι οι στατίνες μειώνουν τη χοληστερόλη, η οποία έχει συνδεθεί με πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, ώστε η συνέχιση της έρευνας για τα καταπληκτικά οφέλη για την υγεία του ροδιού μπορεί στην πραγματικότητα να καταστήσουν υον χυμό ροδιού ως εναλλακτική λύση για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Η φυσική θεραπευτική επίδραση που παρέχουν τα ρόδια πηγάζει από μια ολοκληρωμένη λίστα με οφέλη για την υγεία που έχουν αποδειχθεί ξανά και ξανά.

Τα οφέλη για την υγεία του ροδιού είναι πολλά, αλλά είναι ίσως λιγότερο γνωστά από εκείνα άλλων φρούτων και λαχανικών. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μερικές περισσότερους λόγους για να τα προσθέσετε στη διατροφή σας, εδώ είναι μερικά από τα άλλα οφέλη για την υγεία που παρέχουν:

1. Είναι πλούσια σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά
Ένα φλιτζάνι με σπόρους ροδιού περιέχει 144 θερμίδες, 7 γραμμάρια φυτικών ινών, 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φολικό οξύ και κάλιο. Τα ρόδια διαθέτουν επίσης εντυπωσιακά ποσοστά αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στην πρόληψη των ζημιών των κυττάρων από την οξείδωση.

2. Περιέχουν δύο ισχυρά συστατικά που βρίσκουμε στα φυτά
Οι πουνικαλαγίνες είναι εξαιρετικά ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο χυμό και τη φλούδα του ροδιού, ενώ το punicic οξύ είναι το κύριο λιπαρό οξύ που βρίσκεται στους σπόρους του ροδιού. Οι δύο αυτές ενώσεις είναι υπεύθυνες για τα περισσότερα οφέλη για την υγεία από ρόδια.

3. Έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες
Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του ροδιού τα καθιστούν ιδανικά για τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, βοηθώντας στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, του διαβήτη τύπου 2, του Αλτσχάιμερ και της παχυσαρκίας.

4. Βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Μια μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση είχαν σημαντική μείωση της πίεσης του αίματος μετά την κατανάλωση 150 ml χυμού ροδιού καθημερινά για δύο εβδομάδες. Άλλες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα, αναφέροντας ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

5. Μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση βακτηρίων και μυκήτων
Τα συστατικά των ροδιών έχουν επίσης ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση επιβλαβών βακτηρίων στο σώμα. Έχουν αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικά έναντι διαφόρων τύπων βακτηρίων και μυκητιασικών λοιμώξεων.

Δείτε το βίντεο παρακάτω για να μάθετε πως να φτιάξετε το δικό σας φρέσκο χυμό ροδιού στο σπίτι σας!

fanpage.gr

Δείτε γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πετάμε την Φλούδα από μια Μπανάνα! Δεν είχαμε Ιδέα..

Εννέα πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν αρχίσετε να τρώτε 2 αβγά κάθε μέρα