in

Η θετή μητέρα του πίεσε τον 15χρονο να καταψύξει το σπέρμα του. 23 χρόνια αργότερα συνέβη το θαύμα!

Όταν ήταν μόλις 15 ετών, ο Άλεξ Πάουελ δώρισε το σπέρμα του έπειτα από παραίνεση της θετής του μητέρας, Πατρίσια. Ακούγεται τρελό, αλλά ο λόγος είναι πραγματικά απίστευτος. Βλέπετε, ο Άλεξ είχε διαγνωστεί με καρκίνο όταν ήταν 15 ετών, και οι γιατροί του τον συμβούλευσαν να υποβληθεί άμεσα σε χημειοθεραπείες.

Την ίδια μέρα, η Πατρίσια είχε μια τυχαία συνάντηση με μια γυναίκα που ο γιος της, ένα 18χρονο αγόρι, έκανε χημειοθεραπείες. Το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης, ήταν η Πατρίσια να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά τις λιγότερο γνωστές παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου. Μια από αυτές είναι και η στειρότητα.

Η Πατρίσια αποφάσισε τότε να προτρέψει τον θετό γιό της να πάει σε μια τράπεζα σπέρματος για να καταθέσει σπέρμα του. Όπως είναι απόλυτα φυσικό, ο 15χρονος Άλεξ αισθάνθηκε αρκετά αμήχανα αλλά άκουσε τη συμβουλή της και το έκανε.

Ο έφηβος πάγωσε το σπέρμα του. Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Άλεξ έβγαλε εντελώς από το μυαλό του αυτή τη δύσκολη μέρα.

Στη δύσκολη μάχη του με τον καρκίνο ο Άλεξ κατάφερε και βγήκε νικητής. Δεν είχε ιδέα ότι 23 χρόνια αργότερα το κατεψυγμένο σπέρμα του θα οδηγούσε σε ένα εκπληκτικό θαύμα – ένα θαύμα που θα άλλαζε την ιστορία και θα κατέρριπτε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ.

Συνεχίστε να διαβάζετε την ιστορία στο dinfo για να μάθετε την τύχη του 23χρονου. Μια συναρπαστική ιστορία που κατέγραψε και το τηλεοπτικό κανάλι Channel Nine…

Ο Άλεξ Πάουελ μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, υπό την φροντίδα της θετής μητέρας του Πατρίσια. Η ζωή του αγοριού κυλούσε απόλυτα φυσιολογικά μέχρι την ημέρα που γιόρτασε τα δέκατα πέμπτα γενέθλια του. Εκείνη τη μέρα επισκέφτηκε το νοσοκομείο γιατί ένιωθε κάποιους ανεξήγητους πόνους και ενοχλήσεις. Η διάγνωση ήταν τρομακτική: Οι γιατροί του είπαν ότι έπασχε από λέμφωμα Hodgkin.

Η πρώτη τους συμβουλή ήταν να υποβληθεί άμεσα σε χημειοθεραπείες.

Την ίδια μέρα η Πατρίσια έτυχε να συναντήσει μια γυναίκα και τον γιο της. Η Πατρίσια με έκπληξη έμαθε από την γυναίκα ότι και ο γιος της είχε επίσης καρκίνο και υποβάλλονταν σε ακτινοθεραπείες οι οποίες καθυστερούσαν την ανάπτυξη του. Αυτό σόκαρε την Πατρίσια που άρχισε να σκέφτεται τις λιγότερο γνωστές παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου. Μια από αυτές έμαθε ότι είναι και η στειρότητα.

Αν και ήταν πολύ οδυνηρή η συζήτηση, η Πατρίσια πρότεινε στον Άλεξ να παγώσει το σπέρμα του, για την περίπτωση που θα ήθελε να κάνει παιδιά στο μέλλον. Ο Άλεξ τη δεκαετία του 1990, έκανε ακριβώς αυτό.

Μέχρι τη στιγμή που ενηλικιώθηκε, ο σχεδόν απελευθερωμένος από τον καρκίνο Άλεξ, ποτέ δεν ξανασκέφτηκε το κατεψυγμένο σπέρμα του.

Το 2013 όμως όλα άλλαξαν. Ο Άλεξ παντρεύτηκε την αγαπημένη του Βι. Το ευτυχισμένο ζευγάρι αποφάσισε να κάνει παιδιά, κάτι που θύμισε στον Άλεξ εκείνη την δυσάρεστη εμπειρία του, πίσω στη δεκαετία του ’90, όταν κατέθεσε ένα δείγμα σπέρματος.


Αρχικά πίστεψε ότι μετά από 23 ολόκληρα χρόνια δεν θα ήταν πλέον βιώσιμο. Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος γεμάτος θεραπείες γονιμότητας για να χαμογελάσει το ζευγάρι. Στις 17 Ιουνίου του 2015 γεννήθηκε το μωρό τους, ο Χαβιέ!


Ο πανέμορφος Χαβιέ σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι το παλαιότερο μωρό στον κόσμο. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ.. Γεννήθηκε από το παλαιότερο κατεψυγμένο σπέρμα έπειτα από επιτυχημένες θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο Δρ Σότο του Νοσοκομείου του Σίδνεϊ από τότε προσπαθεί να παροτρύνει τους ογκολόγους να εκπαιδεύσουν τους ασθενείς τους σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει η χημειοθεραπεία στη γονιμότητα. Έχει, επίσης, ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης κρατικών πόρων για να βοηθήσει ασθενείς που επιθυμούν να παγώσουν το σπέρμα τους αφού πρόκειται για μια διαδικασία που είναι εξαιρετικά δαπανηρή.

Ωστόσο, η οικογένεια Πάουελ αποδεικνύει την απίστευτη επιτυχία της.

Το τρομαγμένο 15χρονο αγόρι, ο Άλεξ, ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η παράξενη πρόταση της θετής του μητέρας θα οδηγούσε σε ένα τόσο απίστευτο θαύμα. Ένα θαύμα που έχει όνομα: Χαβιέ!

Παρακολουθήστε την ιστορία στο βίντεο που ακολουθεί:

[dinfo]

Τους άνοιξε την πόρτα το παιδί τους που είχε “σκοτωθεί” σε τροχαίο

Το ολέθριο τίμημα που πληρώνουμε για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα μας