in

Η Κάνναβη και το Λάδι Καρύδας Μπορεί να είναι το Καλύτερο Μείγμα για την Αντιμετώπιση των Καρκινικών Κυττάρων!

Οι άνθρωποι καλλιεργούν εδώ και αιώνες κάνναβη (μαριχουάνα) για ποικίλους σκοπούς. Η παλαιότερη γραπτή απόδειξη της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς χρονολογείται από το 2727 π.Χ. στην Κίνα την περίοδο της αυτοκρατορίας του Shen Nung.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία τουγλαυκώματος και της φλεγμονής, οι Αρχαίοι Έλληνες καυχιόνταν ότι με αυτή θεράπευαν τους πόνους των αυτιών και τα οιδήματα, ακόμα και οι ιθαγενείς Αμερικανοί χρησιμοποίησαν το φυτό αυτό για τη θεραπεία τηςκατάθλιψης.

Μέχρι το 1850, οι ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού κάνναβης υπήρχαν σε επίσημα συγγράμματα φαρμακολογίας, όπουσυνίστατο για τη θεραπεία της νευραλγίας, του τετάνου, του τύφου, της χολέρας, της λύσσας, της δυσεντερίας, του αλκοολισμού, του εθισμού στα οπιούχα, του άνθρακα, της λέπρας, της ακράτειας , της ουρικής αρθρίτιδας, των σπασμωδικών διαταραχών, της αμυγδαλίτιδας, της παραφροσύνης, της υπερβολικής έμμηνου ρύσης, και της αιμορραγίας της μήτρας μεταξύ άλλων.

Παρά των φαινομενικά αδιάσειστων αποδείξεων της φαρμακευτικής της αξίας μέσα στους αιώνες και σχεδόν κάθε πολιτισμού, από τα τέλη της δεκαετίας του 1930, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε τη θεραπευτική και ψυχαγωγική χρήση του φυτού με τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθούν την ίδια πολιτική.

Από τότε, έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας με νομικές προσπάθειες να επιτραπεί εκ νέου η θεραπευτική χρήση της κάνναβης. Αρκετές εργαστηριακές έρευνες είναι σε εξέλιξη για να επαναφέρουν την κάνναβη στο προσκήνιο για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Ιδιότητες της Φαρμακευτικής Κάνναβης

Μέχρι στιγμή, υπάρχουν πάνω από 20.000 δημοσιευμένες αξιολογήσεις και μελέτες σχετικά με το φυτό της κάνναβης και των ισχυρών και θεραπευτικών κανναβινοειδών, με σχεδόν το 33% αυτών να έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τα έλαια της κάνναβης συνδέονται με 187 ασθένειες και 77 διαφορετικές φαρμακολογικές δράσεις που περιλαμβάνουν από την αϋπνία, την επιληψία, το διαβήτη, το εγκεφαλικό, τις εγκεφαλικές βλάβες μέχρι το άσθμα, την άνοια, την ινομυαλγία, το σύνδρομο ADHD, και σχεδόν κάθε τύπου καρκίνου.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Neuroimmune Pharmacology και αποκάλυψε ότι η κάνναβηπεριέχει μια βασική ένωση που μπορεί να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα στον εγκέφαλο, που ούτε η χημειοθεραπεία ή η ακτινοβολία μπορεί να αγγίξει! (1)

Σε όλες τις μελέτες που έγιναν για την κάνναβη, αποδείχτηκε ότι υπάρχουν πάνω από 60 κανναβινοειδή στο φυτό αυτό, με κυριότερη την κανναβιδιόλη (CBD), που υπάρχει σε μεγάλη συγκέντρωση και έχει βρεθεί πως αναστέλλει ή μπορεί να σκοτώσει ένα ευρύ φάσμα καρκινικών κυττάρων σε πειραματόζωα, συμπεριλαμβανομένων του γλοιοβλαστώματος (ένας τύπος καρκίνου του εγκεφάλου που δύσκολα θεραπεύεται), των καρκίνων του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη και του παχέος εντέρου.

Ωστόσο, αυτό που έχει ενθουσιάσει αρκετά τους ερευνητές, είναι ότι τα κανναβινοειδή στην κάνναβη έχουν επίσης την ικανότητα να αναστέλλουν την αναγέννηση των καρκινικών κυττάρων.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι τα βλαστικά καρκινικά κύτταρα, τα οποία διαφέρουν από τα κοινά καρκινικά κύτταρα, είναι ικανά να αποσπαστούν από έναν όγκο και να κάνουν μετάσταση σε ένα άλλο όργανο του σώματος.

Ενώ η ακτινοβολία και η χημειοθεραπεία είναι σε θέση να μειώσουν το μέγεθος ενός όγκου, έχουν ως παρενέργεια την ενίσχυση του όγκου, στον οποίο υποβλήθηκε η θεραπεία, με περισσότερα βλαστικά καρκινικά κύτταρα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν ακόμη και να μετατρέψουν μη βλαστικά καρκινικά κύτταρα σε βλαστικά.

Δυστυχώς, όμως, ακόμη και με όλες αυτές τις επιστημονικές αποδείξεις και γνώσεις, η φαρμακευτική χρήση της κάνναβης είναι νόμιμη μόνο σε μερικά κράτη με τους υποστηρικτές της να συνεχίζουν να αγωνίζονται για την αποδοχή της ιατρικής χρήσης της με βάση τις συνεχιζόμενες επιστημονικές έρευνες.

Θεραπευτικές Ιδιότητες του Ελαίου Καρύδας

Το λάδι καρύδας με τις αμέτρητες θεραπευτικές του ιδιότητες, έχει ανακηρυχθεί ουσιαστικά ως μια από τις κορυφαίες θεραπευτικές τροφές όλων των εποχών.

Όπως η κάνναβη, έτσι και η καρύδα συνδέεται με τη θεραπεία πολλών ασθενειών και έχει πολλές φαρμακολογικές δράσεις. Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί πάνω από 50, συμπεριλαμβανομένων της βελτίωσης των επιπέδων της χοληστερόλης, της απώλειας βάρους, της τόνωσης του ανοσοποιητικού, των πεπτικών προβλημάτων, των προβλημάτων στα νεφρά, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, του HIV,και διάφορων καρκίνων.

Μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε στην Brazilian Journal of Biological Research, υποστηρίζει ότι «το εκχύλισμα των φυτικών ινών της καρύδας έχει αντικαρκινική δράση και αναστέλλει την ανθεκτικότητα που αναπτύσσουν οι σειρές των λευχαιμικών κυττάρων στα φαρμακευτικά σκευάσματα.» (2)

Μια άλλη πιο πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014 στο Lipids in Health and Disease, αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση παρθένου λαδιού καρύδας μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και να βελτιώσει τη λειτουργική κατάσταση και την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο του μαστού. (3)

Φυσική Αντιμετώπιση του καρκίνου με Έλαια Κάνναβης και Καρύδας

Ένα από τα ζητήματα σχετικά με την φαρμακευτική χρήση της κάνναβης είναι το πως θα τη χρησιμοποιήσουμε και θα τη καταναλώσουμε ώστε να επωφεληθούμε από τις θεραπευτικές της ιδιότητες χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

Οι ουσίες της κάνναβης μπορούν να εξαχθούν σε ένα υψηλής συγκέντρωσης υγρό που απαιτητέ μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα από αυτό για την επίτευξη των θεραπευτικών αποτελεσμάτων.

Αυτό που οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει, είναι ότι ένας από τους ευκολότερους, ασφαλέστερους και πιο υγιείς τρόπους για την κατανάλωση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι η έγχυσή της σε λάδι καρύδας, πράγμα που καθιστά τις ωφέλιμες ουσίες  σε αυτή περισσότερο βιοδιαθέσιμες.

Όπως δείχνουν οι μελέτες, το λάδι καρύδας από μόνο του είναι ισχυρός θεραπευτικός παράγοντας, ὀμως όταν εμποτίζεται με τις ισχυρές θεραπευτικές ενώσεις των κανναβινοειδών, οι οποίες αποδεδειγμένα βοηθούν στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, γίνεται μια ισχυρή φυσική γροθιά εναντίων αυτής της καταραμένης ασθένειας.

Πως να Φτιάξετε Έλαιο Καρύδας με Κάνναβη

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε το τρόπο που μπορείτε να εγχύσετε τις φαρμακευτικές ουσίες της κάνναβης σε λάδι καρύδας. (Το βίντεο είναι στα Αγγλικά)

Συμπέρασμα

Δεν υπήρξε ποτέ πιο επίκαιρη στιγμή για μια ασφαλέστερη, αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή θεραπεία και – ακόμα πιο σημαντικό – πρόληψη του καρκίνου.

Η επιστημονική και ιατρική κοινότητα ενημερώνεται για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν θεραπευθεί χρησιμοποιώντας εναλλακτικές λύσεις, όπως έλαια καρύδας και κάνναβης και τις μελετούν.

Τα έλαια καρύδας και κάνναβης μπορούν μια μέρα να αποτελέσουν μέρος ενός τυπικού πρωτοκόλλου θεραπείας για τους ασθενείς με καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, όμως, οι ερευνητές συνεχίζουν να ενισχύουν την επιστημονική τεκμηρίωση σχετικά με αυτά τα δύο ισχυρά θεραπευτικά φυσικά συστατικά ανοίγοντας το δρόμο σε εκείνους που επιθυμούν να έχουν μια πιο τεκμηριωμένη επιστημονικά φυσική επιλογή για τη θεραπεία του καρκίνου.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.

Μετάφραση και Επιμέλεια Κειμένου: share24.gr via dailyhealthpost.com

Αφαιρέστε τις τοξίνες από το σώμα σας και χάσετε βάρος! Δοκιμάστε αυτή την απλή και αποτελεσματική συνταγή και δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε 72 ώρες!

20 Τροφές που Καθαρίζουν Αποτελεσματικά τις Αρτηρίες και Προστατεύουν την Καρδιά με Φυσικό Τρόπο!