in

Δέκα σημάδια ότι δεν είναι έτοιμος για σχέση

Ας το παραδεχτούμε, όλοι θέλουμε κάτι από μια σχέση. Ωστόσο, κάποιοι απλά θέλουν κάτι πιο απλό όπως για παράδειγμα να είναι λιγότερο αφοσιωμένοι από αυτό που θεωρείται σχέση (κατά μια γενική προσδοκία μιλώντας πάντα).

Είναι σημαντικό να να προσδιοριστούν ορισμένα σημεία που θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι το άλλο πρόσωπο δεν θέλει να είναι σε μια πιο κλειστή σχέση, αλλά να είναι σε μια περιστασιακή. Αυτή η διαφάνεια θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την απογοήτευση στο τέλος.

1. Δεν είναι προοδευτικοί

Μια σχέση είναι σαν ένα φυτό. Θα πρέπει να καλλιεργηθεί για να μεγαλώσει. Έτσι και στις σχέσεις προκειμένου να δέσει όλο αυτό χρειάζεται σταθερότητα και ασφάλεια. Ωστόσο αν το ένα άτομο δεν βλέπει προοπτικές εξέλιξης και δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει τότε είναι προφανές ότι δεν είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο.

2. Προτιμούν να πάρουν παρά να δώσουν

Κάθε σχέση έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό, το παίρνεις αλλά ότι πρέπει και να δίνεις. Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να μπει σε μια σχέση φροντίζει να παίρνει μόνο αντί να δίνει και πραγματικά δεν θέλει να κάνει θυσίες για εσένα που βρίσκεσαι απέναντι του. Με αυτόν τον τρόπο αισθάνονται ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

3. Δεν είχε ποτέ κανονική σχέση στο παρελθόν

Αν τους πεις να κοιτάξουν το καθρέπτη του παρελθόντος τους και να σου πουν αυτό που βλέπουν τότε σίγουρα κάτι θα «κλωτσάει» στο σημείο για τις σχέσεις. Είτε έχουν πληγωθεί αρκετά οπότε ορκίστηκαν να μη ξαναγίνει, είτε έμπλεκαν μονίμως σε περιστασιακές σχέσεις και δεν μπορούν να κάνουν μια φυσιολογική σχέση με επιτυχία.

4. Είναι αόριστοι

Είτε σε συζητήσεις που κάνετε αλλά είτε και σε ενέργειες που γίνονται προκειμένου να δείξεις ότι είσαι μέρος μιας πραγματικής σχέσης ο συγκεκριμένος θα εμφανιστεί ασαφής σχετικά με το τι πραγματικά θέλει από μια σχέση. Ειλικρινά, δεν έχει καμία σαφήνεια για το τι θέλει και όλο αυτό είναι κυριολεκτικά άπιαστο γι αυτό και διατηρεί τη σχέση σε αυτά τα επίπεδα.

5. Έχουν πληγωθεί τόσες φορές

Αυτό είναι μια κόκκινη σημαία. Είναι δύσκολο να επενδύσει συναισθηματικά σε έναν άνθρωπο ενώ έχει πληγωθεί στο παρελθόν. Οποιαδήποτε εξασφάλιση και αν του παρέχεις εσύ εκείνος θα πιστεύει πάντα ότι θα πληγωθεί και είναι δύσκολο να ξεπεράσουν όλο τον πόνο.

6. Αποφεύγουν την οικογένεια και τους φίλους σου

Βλέπει την οικογένεια και τους φίλους σου σαν στοιχεία που εκφράζουν τη δέσμευση αλλά παράλληλα και την ευθύνη για κάτι που δεν είναι πραγματικά έτοιμος να κάνει. Θα αποφύγει τη συνάντηση λοιπόν με τους αρκετά δικούς σου ανθρώπους.

7. Κάνει περιττές απαιτήσεις

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τελειομανής ή απλά προσπαθεί να έχει γκρίνια προκειμένου να σου αποσπάσει τη προσοχή από οτιδήποτε όμορφο θα μπορούσε να νιώσει για εσένα και τη σχέση σας.

8. Μιλάει αρνητικά για τη σχέση

Δεν βλέπει καθόλου θετικά μια πραγματική σχέση. Δε μπορεί να κατανοήσει το βάθος αλλά και τη σημασία μιας πραγματικής σχέσης και αυτός είναι ο λόγος που μιλάει αρνητικά γι αυτή.

9. Έχει προβλήματα εμπιστοσύνης προς τους άλλους

Δε φαίνεται ότι μπορεί να εμπιστεύεται άλλους ανθρώπους, ειδικά όσους βλέπουν ερωτικά. Νιώθουν ότι το άλλο πρόσωπο μπορεί να τους προδώσει ή να τους βλάψει γι αυτό και κρύβονται πίσω από τον μανδύα της δυσπιστίας.

10. Θέλει να είναι ελεύθερος

Αγαπάει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Δεν θέλει να αναστατωθεί από καμία γι αυτό και βλέπει την πραγματική σχέση ως εμπόδιο για την ελευθερία και το να κάνει πράγματα που πραγματικά του αρέσουν.

Νίκος Παπαναστασίου: Ζει μόνος και απομονωμένος, μετά την τραγική απώλεια της κόρης του

Πώς θα “καθαρίσει” ο καλός σου όταν κάποιος σε φλερτάρει ανάλογα με το ζώδιό του;