in ,

Μπανγκλαντές: Ο πραγματικός «Μπέντζαμιν Μπάτον» – Ο 4χρονος που πάσχει από προγηρία… [photo+video]

Ο Μπαιγιεζίντ Χοσαίν από το Μπανγκλαντές είναι μόλις τεσσάρων ετών, ωστόσο με την πρώτη πρώτη ματιά μπορεί κανείς να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για ένα φυσιολογικό παιδί.

Η τραγική του ιστορία θυμίζει εκείνη του κινηματογραφικού χαρακτήρα «Μπέντζαμιν Μπάτον» και αυτό γιατί ο μικρός πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που τον κάνει να μοιάζει με ηλικιωμένο!

Το δέρμα του, τα δόντια του και οι αρθρώσεις του παραπέμπουν σε 80χρονο άντρα και όχι σε ένα τετράχρονο παιδί και δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία για την περίπτωσή του. Είναι ο «γέρος» του χωριού. Έτσι τον αποκαλούν τα άλλα παιδιά, τα οποία φοβούνται να παίξουν μαζί του εξαιτίας της τρομακτικής -για εκείνα- όψης του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Μπαιγιέζιντ δεν θα ξεπεράσει τα 15 χρόνια ζωής εξαιτίας της προγηρίας ή της ασθένειας Cutis Laxa, ωστόσο, οι νεαροί γονείς του -η μητέρα του είναι μόλις 18 ετών και ο πατέρας του 22 και είναι πρώτα ξαδέρφια- δεν σταματούν να ελπίζουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα του γιου της, ενώ δηλώνουν έκπληκτοι από τις διανοητικές ικανότητες του παιδιού.tromaktiko3216

Τι κι αν όταν τον είδαν για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, νόμιζαν ότι κοιτούσαν έναν… εξωγήινο -όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά ανέφεραν στα ΜΜΕ που κάλυψαν την τραγική ιστορία του γιου τους- οι γονείς του μικρού τον πήγαν στο χωριό και έκανα ό,τι περνούσε από τα χέρια τους για να τον βοηθήσουν.

Στην αρχή οι συγχωριανοί τους κοιτούσαν με φόβο τον μικρό, ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου τον συνήθισαν και τώρα είναι απλά για εκείνους «ο γεράκος».

Το θλιβερό στην υπόθεση του 4χρονου είναι ότι η κατάστασή του χειροτερεύει μέρα με την μέρα και η οικογένειά του δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον βοηθήσει. Έδωσαν μια περιουσία για να τον πάνε σε δεκάδες γιατρούς, ωστόσο, κανένας δεν κατάφερε να τους βοηθήσει. Ο τελευταίος, μάλιστα, τους είπε ότι ο γιος του δεν θα προλάβει να γίνει 15 ετών.
Η προγηρία είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο κληρονομικό νόσημα, το οποίο προσβάλλει το δέρμα, το μυοσκελετικό σύστημα και τα αγγεία και χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις πρόωρου γήρατος.

Η προγηρία συνδέεται με σοβαρή νοσηρότητα και θνητότητα, σαν αποτέλεσμα επιταχυνόμενης αρτηριοσκλήρυνσης των εγκεφαλικών και των στεφανιαίων αρτηριών, οδηγώντας σε πρόωρο θάνατο στη διάρκεια της 1ης ή 2ης 10ετίας της ζωής. Οι ασθενείς με HGPS παρουσιάζουν και άλλες εκδηλώσεις επιταχυνόμενου γήρατος, όπως πτωχή ανάπτυξη, ατροφία των μυών και του δέρματος, απώλεια του υποδόριου λίπους, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα και αλωπεκία και ενίοτε όγκους, καταράκτες, διαβήτη και υπερλιπιδαιμία.

Μπράιαν Τζόνσον: Ο μεγιστάνας που ξοδεύει περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια τον χρόνο για να μη γεράσει

«Ραντεβού Στα Τυφλά»: Πανταζής, Γονίδης Και Καρράς «Μονομαχούν» Για Την «Σπυροπούλου» του 1992! (Vid)