in

Άντρας στην Νότια Κορέα φτιάχνοντας ένα κουτί έσωσε αμέτρητες ζωές

Δυστυχώς, τα εγκαταλελειμμένα μωρά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Αυτός ο Νοτιοκορεάτης πάστορας και η σύζυγός του «είδαν τόσα πολλά εγκαταλελειμμένα μωρά» στους δρόμους της Σεούλ που τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν την ιδέα του “baby box”.

Ο πάστορας Lee Jong-rak είχε παρατηρήσει ένα τρομακτικό φαινόμενο στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας – εκατοντάδες μωρά εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στους δρόμους της Σεούλ.

Ήταν μια χειμωνιάτικη μέρα όταν ο πάστορας βρήκε ένα εγκαταλελειμμένο μωρό στην πόρτα του, πριν από μερικά χρόνια. Ο πάστορας και η σύζυγός του παρατήρησαν τη δυσχερή κατάσταση των άλλων άτυχων μωρών, τα οποία δυστυχώς δεν είχαν την τύχη του μωρού που εγκαταλείφθηκε στο κατώφλι τους.

Έτσι, σε μια προσπάθειά τους να ελαττώσουν το πρόβλημα, δημιούργησαν το “baby box”, ένα μικρό θάλαμο όπου οι γονείς μπορούν να αφήνουν τα ανεπιθύμητα μωρά τους και να είναι σίγουροι ότι κάποιος θα τα φροντίσει.

©Instagram | thedropboxfilm

“Είδαμε τόσα πολλά μωρά να εγκαταλείπονται στους δρόμους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατασκευάσαμε το κουτί για μωρά,” δήλωσε ο πάστορας στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ The Drop Box.

“Δεν περίμενα ότι θα άφηναν τελικά μωρά εκεί,” είπε. Αλλά σύντομα, το πρώτο μωρό εμφανίστηκε στο κουτί, το 2010, και ακολούθησαν εκατοντάδες ακόμα μωρά.

Μεταξύ του 2009 και του 2016, πάνω από 1.000 μωρά τοποθετήθηκαν στο “baby box”, ανέφερε ο Time.

©Instagram | thedropboxfilm

“Μία από τις μητέρες μου είπε ότι ήθελε να πάρει χάπια για να σκοτώσει εκείνη και το μωρό της. Έτσι της είπα, ‘Μην το κάνεις αυτό. Έλα εδώ μαζί με το μωρό σου,’” πρόσθεσε.

©Instagram | thedropboxfilm

Ο πάστορας Lee Jong-rak πιστεύει στην αξία της ανθρώπινης ζωής. “Δεν είναι περιττοί σ’ αυτόν τον κόσμο. Ο Θεός τους έστειλε εδώ για έναν σκοπό,” είπε. “Κάθε ζωή είναι πολύτιμη”.

“Οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι βοηθάω τους γονείς με ανεπιθύμητα μωρά να τα απορρίψουν πιο εύκολα – όμως δεν ισχύει αυτό,” πρόσθεσε.

Το ορφανοτροφείο που δημιουργήθηκε πίσω απ’ αυτή την ιδέα ονομάζεται “Jusarang”, που σημαίνει “Αγάπη του Θεού”.

©Facebook | Lee JongRak

Όσον αφορά τις αρχές της Νότιας Κορέας, το Υπουργείο Υγείας δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά της εκστρατείας, με κάποιους εκπροσώπους της κυβέρνησης να πιστεύουν πως αυτό το κουτί “σώζει τις ζωές των νεογέννητων μωρών” και κάποιους άλλους να θεωρούν ότι “η εγκατάσταση αυτή είναι παράνομη και ενθαρρύνει την εγκατάλειψη μωρών.”

Όπως και να ‘χει, χάρη σ’ αυτή την ιδέα σώθηκαν πολλές ζωές που διαφορετικά θα οδηγούνταν στο θάνατο.

Ποιες είναι οι δικές σας απόψεις; Πιστεύετε ότι αυτή η ιδέα είναι προς όφελος της κοινωνίας;

διαφορετικό

Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: 15 πράγματα που δικαιούσαι και πιθανότατα δεν γνωρίζεις

«Το Σύνταγμα δεν απαγορεúει τον γάμο των ομόφuλων»: Η καθηγήτρια του ΑΠΘ που σuνέταξε το νóμο