in

9 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε κανέναν!

Οι σχέσεις είναι σαν ένα φύλλο χαρτί: αν το καταστρέψεις μια φορά, δεν μπορείς να το ξανακάνεις όπως ήταν όσο σκληρά και αν προσπαθήσεις. Οπότε, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με αυτά που λέμε. Κάτι που μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό για εμάς, μπορεί να ακούγεται προσβλητικό για κάποιον άλλον. Δείτε παρακάτω 9 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε κανέναν:

1.“Δεν είναι δική μου δουλειά. Δεν πληρώνομαι για να το κάνω.” Αυτή είναι από τις πιο συχνές δικαιολογίες για να αρνηθούμε να κάνουμε κάτι. Στο 99% των περιπτώσεων θα εκνευρίσουν το αφεντικό σας και θα του δείξουν, ότι δεν σας ενδιαφέρει η δουλειά. Θα ήταν καλύτερο να πείτε: “Έχω πολλά να κάνω σήμερα. Ποιο από αυτά πρέπει να κάνω πρώτα;”

2.“Δεν έχω χρόνο να σου μιλήσω. Είμαι απασχολημένος.” Τέτοιες απαντήσεις δείχνουν μια κακή ανατροφή. Θα ήταν καλύτερα να πείτε: “Λυπάμαι, αλλά έχω μια επείγουσα συνάντηση σε λίγο και πρέπει να πάω. Θα σε πάρω να συζητήσουμε το πρόβλημά σου κάποια άλλη στιγμή. Ή εναλλακτικά θα μπορούσατε να πείτε: “Να το συζητήσουμε σε μια ώρα; Έχω να τελειώσω κάτι πρώτα.”

3.“Αυτό μπορεί να ακουστεί χαζό, αλλά…” Αυτό το ομιλητικό τέχνασμα θέτει σε αμφισβήτηση την εγκυρότητα όλων των πραγμάτων που πρόκειται να πείτε. Μην επιτρέπεται στον εαυτό σας να χρησιμοποιεί αυτή την έκφραση.

4.“Χωρίς παρεξήγηση, αλλά…” Αυτό ακούγεται σαν προειδοποίηση, ότι αυτό που πρόκειται να πείτε θα είναι δυσάρεστο. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζεται τον συνομιλητή σας να ερμηνεύσει αυτό που θα πείτε ως προσβλητικό. Μόλις, νιώσετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την έκφραση απλά αλλάξτε θέμα.

5.“Πήρες ή Έχασες βάρος;” Το σωματικό βάρος του καθενός ή η εξωτερική εμφάνιση είναι για πολλούς ένα ευαίσθητο θέμα. Είναι δύσκολο για πολλούς να αποδεχτούν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους, οπότε σχόλια αυτού του είδους, ακόμα και αν είναι καλοπροαίρετα, μπορεί να χαλάσουν την διάθεση ή να δημιουργήσουν τσακωμούς. Είναι καλύτερο να πείτε: “Φαίνεσαι πολύ ωραία σήμερα.”

6.“Φαίνεσαι πολύ ωραία για την ηλικία σου.” Αυτό το σχόλια λειτουργεί ως υπενθύμιση για την ηλικία και βάζει τους ανθρώπους στην διαδικασία της σύγκρισης. Και πάλι είναι καλύτερο να πείτε: “Φαίνεσαι πολύ ωραία σήμερα.”

7.“Είσαι ο συνηθισμένος εαυτός σου. Κλασικός εσύ.” Προσπαθήστε να μην βάζετε ταμπέλες στους ανθρώπους. Καλύτερα χρησιμοποιήστε φράσεις όπως, “Με ενοχλεί που αφήνεις τα πιάτα άπλυτα στον νεροχύτη. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις.” Ο πρώτος ενικός που χρησιμοποιήσατε τραβάει την προσοχή στα συναισθήματά σας και όχι στην άσχημη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Αυτό είναι ένα κίνητρο για να ξεπεράσετε αυτό που σας αναστατώνει.

8.“Αν με αγαπούσες πραγματικά, θα…” Με αυτή την φράση όχι μόνο χειραγωγείτε τον σύντροφο σας, αλλά του δείχνει και τι είναι αυτό που σας δυσαρεστεί. Αυτό λειτουργεί σαν εμπόδιο για να δημιουργηθεί ένα δέσιμο μεταξύ σας. Καλύτερα να πείτε: “Θα ένιωθα καλύτερα, αν κάναμε…” Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια σχέση είναι να εξηγήσετε τι είναι αυτό που σας δυσαρεστεί και να προτείνετε μια λύση.

9.“Είσαι πολύ καλή γι’ αυτόν. Ευτυχώς, που τον ξεφορτώθηκες.” Ο συνομιλητής σας μπορεί να εκλάβει αυτή την έκφραση ως προσβολή για το γούστο του, καθώς και ως ένδειξη, ότι δυσκολεύεται να δημιουργήσει λειτουργικές σχέσεις. Είναι καλύτερο να πείτε: “Αυτοί έχασαν.”

via

Ήταν Ο Μπους,Ο Πούτιν Κι Ο Μητσοτάκης Και Περπατούσαν Στην Έρημο Σαχάρα

Ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, ένας Άγγλος και ένας Έλληνας σχολιάζουν έναν πίνακα για το εθνικότητας είναι ο Αδάμ και η Εύα