in

6 Τύποι σωματικού λίπους και πώς να το ξεφορτωθείτε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος και μπορούμε να βρούμε εύκολα εκατοντάδες μελέτες και χιλιάδες συμβουλές στις μέρες μας. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι μια συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να είναι χρήσιμη για ένα άτομο και τελείως άχρηστη για ένα άλλο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι έχουμε διαφορετικούς τύπους σώματος και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατανόηση του πώς το σώμα μας αποκτά βάρος είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική και ασφαλή απώλεια βάρους.

Η Έρευνα για διάφορους τύπους παχυσαρκίας έχει ορίσει 6 διαφορετικούς τύπους σωματικού λίπους ανάλογα με τα κύρια σημεία που συσσωρεύουν λίπος στο σώμα.

Παρακάτω θα διαβάσετε μια λίστα με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εξαφανιστεί το λίπος για κάθε τύπο σώματος.

1. Λίπος σε όλο το άνω μέρος του σώματος

© depositphotos

Λόγος:

Αυτός ο τύπος λίπους συνήθως αρχίζει να συσσωρεύεται αν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι καίτε, έτσι οι κύριες αιτίες εδώ είναι η υπερκατανάλωση και η αδράνεια.

Πώς να το ξεφορτωθείτε:

 • Κάνετε αερόβια άσκηση, επειδή αυτός ο τύπος λίπους εμφανίζεται λόγω της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας. Περπάτημα, τρέξιμο ή κολύμβηση τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα θα σας βοηθήσει να το ξεφορτωθείτε.

 

 • Σταματήστε να καταναλώνετε κρυσταλλική ζάχαρη και ξεχάστε τα ποτά με προσθήκη ζάχαρης. Τα γλυκά τρόφιμα και τα ποτά δεν σας κάνουν να νιώθετε πλήρεις, αλλά να καταναλώνετε πολλές περιττές θερμίδες.

2. Κάτω κοιλιακό λίπος

© depositphotos

Λόγος:

Μερικοί από τους λόγους που προκαλούν το λίπος να αποθηκεύεται σε αυτό το τμήμα του σώματος είναι το άγχος, η κατάθλιψη και το άγχος.

Πώς να το ξεφορτωθείτε:

 • Αποφύγετε το στρες και μάθετε να χαλαρώνετε. Η κορτιζόλη της ορμόνης του στρες κάνει το λίπος να συσσωρεύεται στην κοιλιά, έτσι μια καλή επιλογή για σας είναι να διαλογιστείτε ή να κάνετε κάποιες αναπνευστικές ασκήσεις.
 • Πιείτε πράσινο τσάι. Είναι ένας μεγάλος βοηθός στην καύση του λίπους. Και πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό πράσινο τσάι είναι ένας καλός τρόπος να ηρεμήσετε όταν το χρειάζεστε.

3. Λίπος στο κάτω μέρος του σώματος

© depositphotos

Λόγος:

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μηροί μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτεροι μπορεί να οφείλεται σε περίσσεια γλουτένη στη διατροφή σας. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το μέγεθος του χαμηλότερου τμήματος του σώματός σας, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη.

Πώς να το ξεφορτωθείτε:

 • Περπατήστε σε λόφους και στις σκάλες. Θα κάψει το λίπος στους μηρούς σας πολύ αποτελεσματικά και θα τονώσει τους μύες των ποδιών σας.

 

 • Μην παραλείψετε το πρωινό. Εάν δεν τρώτε πρωινό για να ξεκινήσετε το μεταβολισμό σας το πρωί, θα νιώσετε πεινασμένοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα καταλήξετε να τρώτε περισσότερο.

4. Φούσκωμα στομάχου

© depositphotos

Λόγος:

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κάνει την κοιλιά σας να μεγαλώνει, οπότε αρχίστε να μετράτε τα ποτά σας εάν θέλετε ένα πιο επίπεδο στομάχι.

Πώς να το ξεφορτωθείτε:

 • Μειώστε το αλκοόλ, καθώς οι περισσότερες από τις θερμίδες του καταλήγουν να γίνονται λίπος στην κοιλιά. Προκαλεί επίσης πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

 

 • Διαχωρίστε τα καθημερινά σας γεύματα σε μικρότερες μερίδες και τρώτε πιο συχνά. Θα βελτιώσει το μεταβολισμό σας, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργεια και επιπλέον η κοιλιά σας θα εμφανίζεται μικρότερη μετά από κάθε γεύμα.

5. Λίπος στο κάτω μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των άκρων

© depositphotos

Λόγος:

Αυτό το πρόβλημα είναι κοινό για γυναίκες που έχουν προβλήματα με τις φλέβες των ποδιών ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν τα πόδια μπορεί να διογκωθούν.

Πώς να το ξεφορτωθείτε:

 • Για να αποφύγετε τη διόγκωση, πρέπει να σταματήσετε να τρώτε αλμυρά τρόφιμα, καθώς το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών στο σώμα σας.

 

 • Μην κάθεστε χωρίς να κινείστε για περισσότερο από 30 λεπτά, προσπαθήστε να σηκωθείτε και να περπατάτε τακτικά. Εάν έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε με τα πόδια σας ψηλά, θα πρέπει να το κάνετε για να αποτρέψετε τη συλλογή υγρού στα χαμηλά μέρη των ποδιών σας.

6. Μεγάλο στομάχι και λίπος στην πλάτη

© depositphotos

Λόγος:

Ο λόγος για τον οποίο μπορεί να συμβεί αυτό είναι η αδράνεια, οπότε θα πρέπει να αρχίσετε να ασκείστε αμέσως εάν το μεγάλο στομάχι σας και η πλάτη σας σας ενοχλούν.

Πώς να το ξεφορτωθείτε:

 • Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό ύπνο. Η στέρηση του ύπνου μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στις ορμόνες σας, αυξημένη όρεξη και να οδηγήσει σε αύξηση βάρους που θα οδηγήσει σε λίπος αποθηκευμένο κυρίως στην κοιλιά και την πλάτη σας.
 • Τρώτε περισσότερα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της όρεξής σας και της απορρόφησης θερμίδων από τα τρόφιμα και θα βοηθήσει τη μέση και την πλάτη σας να φαίνονται πολύ καλύτερα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια υγιεινή διατροφή και ένας ενεργός τρόπος ζωής θα έχει τον καλύτερο αντίκτυπο στο σώμα σας, ανεξάρτητα από τον τύπο σας.

Περίεργο Χριστουγεννιάτικο έθιμο: Γιατί φιλιόμαστε κάτω από το γκι

10 συμβουλές για το πώς να επανορθώσετε μετά από έναν καυγά