in

17 Ασυνήθιστα επιστημονικά γεγονότα που φαίνονται πολύ τρελά για να είναι αληθινά

Ποιος είπε ότι η επιστήμη είναι βαρετή; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι το νερό καρύδας μπορεί να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και πως η Μόνα Λίζα είχε φρύδια. Αυτός ο κόσμος δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει και το αποδεικνύει σχεδόν καθημερινά.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με νέα επιστημονικά γεγονότα που ίσως μοιάζουν βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

#1 Το πιο κρύο μέρος του σύμπαντος, είναι στη Γη. Επιστήμονες από τη Φινλανδία κατάφεραν να παγώσουν τα άτομα (τα μικρότερα σωματίδια ενός χημικού στοιχείου) χρησιμοποιώντας λέιζερ. Αυτό επέτρεψε να φτάσουν σε μια θερμοκρασία που είναι παράλογα κοντά στο απόλυτο μηδέν.

#2 Αν μπορούσαμε να απαλλαγούμε από τον κενό χώρο στα άτομα, όλη η ανθρωπότητα θα χωρούσε σε ένα μήλο.

#3 Η χημική ένωση που κάνει το σμέουρο να έχει μια συγκεκριμένη γεύση, είναι άφθονη σε όλο το σύμπαν. Αν μπορούσατε να δοκιμάσετε το σύμπαν, θα είχε γεύση σμέουρου.

#4 Μια από τις πιο ολισθηρές ουσίες στον κόσμο, είναι το λιπαντικό που βρίσκεται στα γόνατα των ανθρώπων.

#5 Ο μεγαλύτερος ζωντανός οργανισμός στον κόσμο είναι το Μελένιο μανιτάρι που αναπτύσσεται στην κομητεία Μαλέρ του Όρεγκον των ΗΠΑ. Καταλαμβάνει μια έκταση 8,8 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θεωρείται ηλικίας 2.400 ετών.

#6 Ο εγκέφαλος ενός καλαμαριού μοιάζει με κουλούρι. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο σχεδιάστηκε το πεπτικό του σύστημα. Το φαγητό πρέπει να περάσει από τον εγκέφαλο λόγω της φύσης του σώματος ενός καλαμαριού. Το στρόγγυλο σχήμα βοηθά τον εγκέφαλο να παραμείνει άθικτος όταν το καλαμάρι καταπίνει μεγάλα κομμάτια φαγητού.

#7 Ένας ψύλλος επιταχύνει ταχύτερα από ένα διαστημικό λεωφορείο. Τα άλματά του είναι 80 εκατοστά ανά χιλιοστό του δευτερολέπτου και η επιτάχυνσή του είναι 50 φορές πιο γρήγορη από αυτή ενός διαστημοπλοίου.

#8 Οι ανθρώπινοι πνεύμονες έχουν την ίδια επιφάνεια με το γήπεδο τένις.

#9 Οι άνδρες έχουν γενετική προδιάθεση να αποκτήσουν γιους ή κόρες. Εκείνοι που έχουν πολλές αδελφές, είναι συχνότερο να έχουν κόρες και το αντίστροφο.

#10 Ο τοξότης (ψάρι) μπορεί να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των ανθρώπων, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η ακρίβειά του είναι πάνω από 80%.

#11 Το ύψος του Πύργου του Άιφελ αλλάζει ανάλογα με τον καιρό. Το καλοκαίρι που έχει ζέστη, μπορεί να αυξηθεί κατά 15 εκατοστά. Το μέταλλο επεκτείνεται όταν είναι ζεστό, γι ‘αυτό ο Πύργος του Άιφελ γίνεται ψηλότερος τότε.

#12 Ο θόρυβος στα κενά κανάλια είναι το ίχνος της Μεγάλης Έκρηξης. Ξεκίνησε με μια έκρηξη φωτός που επεκτάθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις και ο θόρυβος είναι μέρος αυτής της έκρηξης. Έτσι, ακόμη και τώρα μπορούμε να ακούσουμε τα ίχνη από τη γέννηση του σύμπαντος.

#13 Το ψάρι Cryptotora thamicola από την Ταϊλάνδη, μπορεί να αναρριχηθεί σε πέτρες. Είναι το μόνο ψάρι που μπορεί να περπατήσει, έχει ανεπτυγμένη λεκάνη και χρησιμοποιεί τα πτερύγιά του όπως χρησιμοποιούν τα ερπετά τα άκρα τους.

#14 Ο ειδικός καλλιτέχνης Πασκάλ Κοτέ, ερεύνησε τη Μόνα Λίζα χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό και διαπίστωσε ότι είχε φρύδια. Απλώς εξαφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να μην είναι ορατά σήμερα. Επιπλέον, το αρχικό πρόσωπο της Μονά Λίζα ήταν πολύ πλατύτερο και ο ουρανός ήταν πιο μπλε.

#15 Η στενή αρσενική φιλία μεταξύ των χιμπατζήδων, συμβάλλει στη μείωση του επιπέδου του στρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Οι επιστήμονες έμαθαν ότι οι μάχες είναι λιγότερο δραματικές αν ένας χιμπατζής παλεύει δίπλα σε έναν φίλο του.

#16 Ο εγκέφαλος χρειάζεται τόση πολλή ενέργεια όσο ένας λαμπτήρας 10 βατ και δεν έχει σημασία αν κοιμάστε ή αν είστε ξυπνητοί.

#17 Η συχνή κατανάλωση καφέ οδηγεί σε μείωση του μεγέθους του στήθους. 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να προκαλέσουν μικρότερη ανάπτυξη στο στήθος, ειδικά αν αρχικά ήταν μεγάλο σε μέγεθος. Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη καίει τον λιπώδη ιστό, από τον οποίο αποτελείται κυρίως το στήθος.

Γιώργος Λιανός: Η επιτυχία στο Fame Story, τα 3 παιδιά, το διαζύγιο, η νέα αγαπημένη και το δημόσιο παράπονο

Φωτογραφία-μυστήριο προκαλεί εικασίες για… φαντάσματα