in

13 Λόγοι που όσο και αν μεγαλώσουμε, πάντα θα χρειαζόμαστε τη μαμά μας

Όσο και αν μεγαλώσουμε, πάντα θα χρειαζόμαστε τη μαμά μας. Δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχτούμε ότι αγαπούμε τη μητέρα μας, αλλά όσο μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε ότι η μαμά είναι το αξιόπιστο άτομο που βασιζόμαστε πάνω της για στήριξη, ζεστασιά και φαγητό! Σας παραθέτουμε 13 σημεία, γιατί δε μπορείτε να ζήσετε χωρίς τη μητέρα σας, ακόμα και ως ενήλικες!

1. Επιδιορθώνει ρούχα

Μετά από πολύ ψάξιμο στα μαγαζιά βρίσκετε το τέλειο παντελόνι που ψάχνατε τόσο καιρό, αλλά είναι μερικούς πόντους πιο μακριά και είναι το τελευταίο που έχει μείνει. Συμβαίνει συχνά, σωστά; Οι μαμάδες έχουν τον μαγικό τρόπο με λίγο κόψιμο και ράψιμο να το φέρουν στο σωστό μήκος. Δε μπορούμε να φανταστούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο μόνοι μας!

2. Μας βοηθάει στη σωστή εκτέλεση της συνταγής

Οι μαμάδες έχουν τον τρόπο τους με τις συνταγές μαγειρικής. Όχι μόνο τις ακολουθούν πιστά, αλλά τις θυμούνται και απ’ έξω. Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με κοκκινιστό και σουφλέ τυριών; Καλέστε τη μαμά για τις καλύτερες συμβουλές!

3. Μας λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια

Οι μαμάδες μερικές φορές μπορούν να γίνουν σκληρές όταν λένε την αλήθεια, αλλά ξέρουμε ότι το κάνουν από πραγματική αγάπη. Θέλουν το καλύτερο για μας, γι’ αυτό λάβετε υπόψιν τα λόγια τους και πάρτε σοφές αποφάσεις.

4. Μας βοηθά να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό

Οι φίλοι μας βοηθούν να ξεπεράσουμε ένα δύσκολο χωρισμό, αλλά δεν είναι και τόσο καλοί ακροατές. Οι μαμάδες ξέρουν ακριβώς τι χρειαζόμαστε σε αυτές τις στιγμές, και αυτό είναι απλά να μας ακούσουν και να βγάλουμε τα εσώψυχά μας. Είτε είναι μια συζήτηση από κοντά είτε από το τηλέφωνο, η μαμά θα είναι εκεί και θα προσφέρει μια αγκαλιά παρηγοριάς.

5. Μας κάνει καλά σε κάθε αρρώστια

Με τη μύτη να τρέχει, με τον πυρετό ανεξέλεγκτο και το βήχα να χειροτερεύει, η μαμά θα βρίσκεται κοντά μας για να μας φροντίσει. Θα μας φέρει όλα τα φάρμακα, θα καθίσει μαζί μας και θα φτιάξει χυμούς και σούπες για να μας γιατρέψει.

6. Φτιάχνει ένα πραγματικά καλό γεύμα

Μπορεί να είστε καλή μαγείρισσα, και αυτό είναι επειδή σας έμαθε η μαμά σας καλά, αλλά υπάρχει κάτι ασύγκριτο στο γεύμα της μαμάς, που δε μπορείτε να αντιγράψετε. Κάθε φορά που έρχεστε και μαγειρεύει το αγαπημένο σας φαγητό είναι μια στιγμή ευτυχίας!

7. Μας βοηθά να πάρετε μια απόφαση

Είτε είναι μια μεγάλη απόφαση όπως το να μετακομίσετε για μια δουλειά ή απλά τι να μαγειρέψετε για το βραδινό, οι μαμάδες είναι πολύ λογικές στη λήψη αποφάσεων. Μια συζήτηση μαζί της θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση.

8. Μας κάνει να νιώθουμε χρήσιμοι και προσγειωμένοι στην πραγματικότητα

Μερικές τα πολυάσχολα προγράμματα μας κάνουν να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, αλλά όταν οι μαμάδες μας λένε την ιστορία της γέννησής μας και πόσο σπουδαίοι είμαστε, μας κάνει να νιώσουμε προσγειωμένοι και επαναπροσδιορίζουμε την ταυτότητά μας.

9. Μας βοηθάει με κάθε δύσκολη κατάσταση

Χρειάζεται να κάνετε αίτηση σε πανεπιστήμιο ή να βγάλετε ασφάλεια αυτοκινήτου; Τότε είναι η καλύτερη σύμβουλος! Τα έχει κάνει αυτά και γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες, γι’ αυτό ρωτήστε την αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις.

10. Αναπόληση παλιών στιγμών

Ως άνθρωποι, μας αρέσει να γελάμε ή να κλαίμε με νοσταλγικές στιγμές του παρελθόντος. Η μαμά μας θυμάται τα πάντα όταν ήμασταν μικροί: αν υπάρχει φωτογραφία μας που έχουμε μακαρόνια στα μαλλιά ή όταν κάναμε βόλτα με το ποδήλατο. Κουβαλά ένα σωρό αναμνήσεις και μοιράζεται ιστορίες χαράς και γέλιου.

11. Είναι η πρώτη που θα σας πει «Συγχαρητήρια!»

Οι μαμάδες πάντα νιώθουν περηφάνια για τα παιδιά τους, ό,τι και αν πετυχαίνουν. Έτσι αν πήρατε προαγωγή στη δουλειά και χρειάζεστε κάποιον για να το γιορτάσετε, η μαμά σας είναι η καλύτερή σας φίλη!

12. Θα σας βοηθήσει με το δικό σας παιδί

Ο ρόλος του γονιού είναι δύσκολος, και δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο με οδηγίες για να σας πει τι να κάνετε. Αλλά η μαμά σας έχει εμπειρία από πρώτο χέρι και θα είναι δίπλα σας, όταν το μωρό βγάζει παράξενους ήχους ή όταν έχει πυρετό και δε ξέρετε τι να κάνετε.

13. Απολαύστε οικογενειακές στιγμές

Οι απλές οικογενειακές γιορτές μπορούν να ποικίλλουν από το να δείτε μια ταινία όλοι μαζί ή απλά να καθίσετε δίπλα στο τζάκι. Όποιες και αν είναι οι δικές σας οικογενειακές παραδόσεις, δε θα ήταν οι ίδιες αν δεν ήταν εκεί η μαμά σας να τις απολαύσετε παρέα. Γι’ αυτό απολαύστε αυτές τις παραδόσεις με την οικογένεια!

Credit: BrightSide

Σήμερα ο άντρας μου παντρεύτηκε την κοπέλα με την οποία με απατούσε. Εύχομαι να πάθει τα ίδια που έκανε σ΄εμένα

Τι καθορίζει το χρώμα της θάλασσας? Ενώ το νερό είναι διάφανο πως η θάλασσα έχει χρώμα;