in

12 Έξυπνα Ψυχολογικά κόλπα που θα έπρεπε όλοι μας να γνωρίζουμε

Κάποιες ψυχολογικές συμβουλές καταφέρνουν να δουλέψουν στο υποσυνείδητο των ανθρώπων. Αν τις ακολουθήσετε, θα καταφέρετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη ενός ανθρώπου που σας ενδιαφέρει, να πάρετε μια θετική απάντηση σε κάτι που έχετε ζητήσει ή ακόμη να μπορείτε να αποβάλετε το στρες και να χαλαρώνετε.

Παρακάτω, θα μοιραστούμε μαζί σας 12 ψυχολογικές συμβουλές που είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν. Εφαρμόζοντάς τες θα καταλάβετε κι εσείς πόσο χρήσιμες είναι ανάλογα με την περίπτωση.

№ 1. Όταν σε μια μεγάλη παρέα γελούν πολλοί άνθρωποι μαζί, τότε ο καθένας τους ασυναίσθητα κοιτάζει το πρόσωπο που του αρέσει περισσότερο.

Μετά από ένα καλό αστείο ή στη μέση μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης, κάθε άτομο ενστικτωδώς κοιτάζει το πρόσωπο που του αρέσει περισσότερο. Έτσι, για να μάθετε τα πάντα για τη φιλική σας παρέα, ετοιμάστε μερικά πραγματικά πετυχημένα αστεία.

№ 2. Μασήστε κάτι όταν είστε νευρικοί.

Πριν από μια σημαντική συζήτηση, μια δημόσια ομιλία ή άλλο γεγονός που σας κάνει να έχετε άγχος, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μασήσετε μια τσίχλα ή ακόμα και να φάτε κάτι.

  • Κανείς δεν τρώει όταν βρίσκεται σε κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια της μάσησης, ο εγκέφαλός μας πιστεύει ότι είναι ασφαλές να χαλαρώσουμε. Στέλνει ένα σήμα που ανακουφίζει από την ένταση και μας βοηθά να ηρεμήσουμε.

№3. Το επίμονο κοίταγμα μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε οποιαδήποτε πληροφορία.

Εάν δεν σας αρέσει η απάντηση που λάβατε από ένα άτομο ή φαίνεται ότι δεν σας λέει κάτι, απλά κοιτάξτε επίμονα.

  • Σε αυτή την περίπτωση, η σιωπή σας θα είναι τόσο αφόρητη, ώστε να είναι έτοιμοι να σας πουν τα πάντα απλά για να το σταματήσετε.

№ 4. Φανταστείτε ότι ο μελλοντικός εργοδότης σας είναι ένας καλός φίλος σας.

Για να μην ανησυχείτε κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής εξέτασης ή μιας συνέντευξης εργασίας, φανταστείτε ότι ο άνθρωπος μπροστά σας είναι φίλος που έχετε να δείτε πολύ καιρό. Αυτό θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε πολύ γρήγορα και οι απαντήσεις σας στις ερωτήσεις του θα δίνονται πολύ πιο εύκολα.

№5. Αν πρέπει να συνεργαστείτε με πολλούς ανθρώπους, βάλτε έναν καθρέφτη πίσω σας.

Εάν πρέπει καθημερινά στην εργασία σας να μιλάτε με πολλούς ανθρώπους, βάλτε έναν μικρό καθρέφτη πίσω από την πλάτη σας. Θα εκπλαγείτε, γιατί όσοι θα σας μιλούν θα είναι πιο ευγενικοί και πιο συνεργάσιμοι. Αυτό συμβαίνει επειδή σε κανένα δεν αρέσει να βλέπει τον εαυτό του θυμωμένο ή ενοχλημένο.

№ 6. Αν νομίζετε ότι κάποιος σας κοιτάζει, απλά χασμουρηθείτε.

Κοιτάξτε αυτή την εικόνα. Μόλις χασμουρηθήκατε, έτσι δεν είναι; Ναι, το χασμουρητό είναι εξαιρετικά μεταδοτικό. Για να διαπιστώσετε αν κάποιος σας παρακολουθεί, απλά χασμουρηθείτε και κοιτάξτε γύρω σας. Το πρόσωπο που σας παρατηρεί πιθανότατα θα χασμουρηθεί κι αυτό.

№ 7. Αν θέλετε να σταματήσετε έναν καυγά, πάρετε κάτι να φάτε και σταθείτε ανάμεσα σε αυτούς που μαλώνουν.

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «φαινόμενο σνακ». Το φαγητό σχετίζεται με τη χαλάρωση και την ηρεμία. Η πιθανότητα ενός ατόμου να επιτεθεί σε κάποιον που τρώει είναι πολύ χαμηλή, οπότε η σύγκρουση σταματά σχεδόν αμέσως.

№ 8. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από κάτι, απλά δώστε το σε κάποιον ενώ μιλάτε μαζί του.

Κάντε σε κάποιον μια προσωπική ερώτηση ή ζητήστε τη γνώμη του για κάτι. Κατά την απάντηση, ο εγκέφαλός του θα είναι τόσο απασχολημένος, ώστε όλες οι άλλες ενέργειες θα γίνονται αυτόματα. Σε αυτήν την κατάσταση, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πάρουν ό, τι τους δίνετε χωρίς καν να σκέφτονται.

№ 9. Αν θέλετε να πιάσετε εύκολα φιλία με κάποιον, απλά ζητήστε του μια χάρη.

Αυτό μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό (το να δώσετε το πιπέρι, μια χαρτοπετσέτα ή ένα στυλό). Το άτομο που κάνει τη μικρή αυτή χάρη θα σκεφτεί ότι σας είναι συμπαθής επειδή σας βοήθησε.

№ 10. Προγραμματίστε σημαντικές συναντήσεις για την αρχή ή το τέλος της ημέρας. 

Οι άνθρωποι απομνημονεύουν καλύτερα τα πράγματα που συμβαίνουν στην αρχή και στο τέλος της ημέρας. Όλα τα άλλα είναι θολά γι’ αυτούς. Να λοιπόν γιατί σας προτείνουμε να προγραμματίσετε σημαντικές συναντήσεις το πρωί ή αργά το απόγευμα. Εάν έχετε συνέντευξη εργασίας, προσπαθήστε να είστε είτε ο πρώτος είτε ο τελευταίος υποψήφιος.

№ 11. Δώστε προσοχή στην κατεύθυνση των ποδιών σας, ενώ μιλάτε με άλλους ανθρώπους.

Τα πόδια των ανθρώπων μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε τα αληθινά συναισθήματά τους σε μια συζήτηση. Αν έρχεστε προς το μέρος τους και στρέφουν μόνο το σώμα τους προς σε σας, αλλά όχι τα πόδια τους, αυτό σημαίνει ότι δεν σας συμπαθούν.

  • Με την ευκαιρία, αν οι μύτες των παπουτσιών τους βλέπουν σε  διαφορετική κατεύθυνση, αυτό σημαίνει ότι θέλουν να φύγουν το συντομότερο δυνατό.

№ 12. Αν επαναλαμβάνετε τις κινήσεις των άλλων ανθρώπων, αυτό θα σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. 

Η επανάληψη των χειρονομιών, της στάσης του σώματος ή των εκφράσεων του προσώπου μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. Το άτομο δεν παρατηρεί ότι βλέπει τον εαυτό του σε ‘σας μέσα από τις οικείες χειρονομίες. Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει ο εαυτός τους. Το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι να μην το παρακάνετε.

διαφορετικό

Υπάρχουν 7 τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφύγετε, αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι.

11 τροφές που θα καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την επιθυμία σας για ζάχαρη