in

11 τρόποι με τους οποίους θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει ένας νάρκισσος

Ελπίζουμε ότι θα είστε σε θέση να αποφύγετε να ασχοληθείτε ποτέ με έναν Νάρκισσο, που θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει.

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε επηρεαστεί από κάποιον με αυτή την συμπεριφορά, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα πρώτα σημάδια της έξυπνης (αλλά βλαβερής ) τακτική τους.

Ο/Η Νάρκισσος έχει πολλά χαρακτηριστικά, αλλά πάνω απ’ όλα, ένας Ναρκισσιστής είναι εγωιστής. Συμπεριφέρεται με κίνητρο τι είναι καλύτερο γι’ ‘αυτόν’, παρά τι είναι καλύτερο για σας και είναι απίθανο ότι θα μπορέσει ποτέ να αλλάξει αυτό. Η απομάκρυνση σας από την επιρροή ενός Ναρκισσιστή είναι μερικές φορές η καλύτερη κίνηση για εσάς, πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε την ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία.

11 τρόποι με τους οποίους θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει ένας νάρκισσος ή μια νάρκισσος

Τριγωνισμός

Ο Ναρκισσιστής πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο, και για να το εξασφαλίσει αυτό, θα φέρει ένα τρίτο πρόσωπο που έχει ήδη πειστεί, για την υποστήριξή του. Αυτό είναι άδικο για σας, γιατί αν γνωρίζατε ότι θα το έκανε αυτό, θα φέρνατε και εσείς κάποιον δικό σας για υποστήριξη. Μπορείτε ενδεχομένως να ξεφύγετε με μια μπλόφα σας, ότι πολλοί δικοί σας άνθρωποι είναι στο πλευρό σας.

Υποτίμηση

Βασικά, μπορεί κάποτε να ήσασταν όλα ότι ήθελε ο Νάρκισσος, αλλά τώρα φαίνεται να μισεί τα ίδια τα πράγματα που κάποτε είχε πει ότι του άρεσαν σε σας. Αυτός είναι ένας τρόπος που ο Ναρκισσιστής χρησιμοποιεί για να σας χειρίζεται. Το να πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνετε ακόμη περισσότερα για να τον ευχαριστήσετε.

Επιθετικότητα

Οι ερευνητές που μελετούν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Νάρκισσου που σχετίζονται με την επιθετική συμπεριφορά, λένε ότι αυτός παρουσιάζει μεγάλη και εμφανή επιθετικότητα,λεκτική επιθετικότητα και αδυναμία να ελέγξει τη συμπεριφορά ή τα συναισθήματα του.

Μην μπείτε σε μια επικίνδυνη κατάσταση με έναν Νάρκισσο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προστατεύσει τον εαυτό σας από το να πέσετε θύμα των καταχρηστικών τάσεων ενός Ναρκισσιστή και να ξέρετε ότι αξίζετε κάτι καλύτερο.

Αν και η φυσική επιθετικότητα είναι εύκολο να την δει κανείς, η ψυχολογική επιθετικότητα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της ψυχολογικής βίας σύμφωνα με την National Domestic Violence Hotline (Εθνική Γραμμή Ενδοοικογενειακής Βίας) :

Σας ασκείται εκφοβισμός ή σας κάνουν να νιώθετε φοβισμένοι

Σας απειλεί

Σας μιλά με γλώσσα υποτιμητική

Στέρηση συναισθηματικής, σωματικής ή οικονομικής υποστήριξης

Έλεγχος στην πρόσβασης σας στους φίλους και την οικογένειά σας

Έλεγχος της συμπεριφοράς σας

Πιέζουν για να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε

Σας κάνει να ντρέπεστε

Υποβαθμίζοντας τους άλλους και κάνοντας τους να νιώθουν λιγότερο χρήσιμοι είναι ένας τρόπος για τον Ναρκισσιστή για να σας χειραγωγήσει. Εάν μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε ντροπή για την εμφάνισή σας,την έλλειψη εκπαίδευσης ή την κοινωνική τάξη σας, τότε θα αισθανθούν πολύ καλύτερα συγκριτικά.

Παίζοντας το θύμα

‘Δεν μπορώ να κερδίσω με σένα’ είναι μία από τις τακτικές του Ναρκισσιστή. Παίζοντας το θύμα, ο Ναρκισσιστής επικαλείται την παρηγοριά σας για να τον βοηθήσετε να δικαιολογήσει το φουσκωμένο εγώ του. Μην υποχωρήσει μέχρι να γίνουν τα πράγματα όπως εσείς θέλετε.

Ανάρμοστη συμπεριφορά

Οι ερευνητές που μελετούν την καθημερινή συμπεριφορά των έφηβων νάρκισσων λένε ‘Πράγματι οι ναρκισσιστές όντως συμπεριφέρονται με πιο εξωστρεφή και λιγότερο ευχάριστο τρόπο από τους μη- ναρκισσιστές, παραλείπουν τρόπους και χρησιμοποιούν περισσότερη σεξουαλική γλώσσα.’ Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιθανόν να σας φέρουν σε δύσκολη θέση δημοσίως και να σας κάνουν να ζητήσετε συγγνώμη από τους άλλους για τη συμπεριφορά τους. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζετε το εγώ τους με το να είστε υπηρέτης τους και με το να εξομαλύνετε τα πράγματα καθιστώντας έτσι ευκολότερο για αυτούς να συνεχίσουν να είναι σε θέση να ξεφεύγουν και να ενεργούν πάλι σαν βλάκες.

Μονοπωλεί την συζήτηση

Ένας Ναρκισσιστής πιστεύει ότι τα πάντα θα πρέπει να είναι γι ‘αυτόν΄, έτσι μην εκπλαγείτε αν δεν σας ακούει. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Ναρκισσιστής αλλάζει αμέσως ένα θέμα και το φέρνει γύρω από τον εαυτό του, σας διακόπτει όταν μιλάτε αλλά δεν ανέχεται να τον διακόπτουν.

Προβολή

Αυτό που τον κατηγορείς ότι κάνει ένας νάρκισσος το αντανακλά και σας κατηγορεί για αυτό. Προβάλλει δηλαδή πάνω σας την δική του συμπεριφορά, γιατί βέβαια ο ίδιος είναι άψογος.

Πλύση εγκεφάλου

Κάνετε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε για έναν ναρκισσιστή; Ναι, είναι και αυτός ένας τρόπος του ελέγχου του. Κατά κάποιον τρόπο, χρησιμοποιεί κάποιο τέχνασμα για να σας κάνει να υπακούσετε την εντολή του, παρά το ότι εσείς δεν θέλετε.

Αμφισβήτηση της λογικής σας

Αυτό είναι ένα ύπουλο μέσο που χρησιμοποιείται από ψυχοπαθείς και ναρκισσιστές. Η τακτική αυτή θα σας κάνει να αμφισβητήσετε την δική σας λογική. Για παράδειγμα, αν πείτε σε έναν Ναρκισσιστή ότι δεν σας αρέσει αυτό που είπε για εσάς στους φίλους σας, θα το αρνηθεί,θα βρει απόδειξη ότι κάνετε λάθος και θα ισχυριστεί ότι ποτέ δεν συνέβη . Δεν έχει σημασία τι αποδείξεις εσείς θα δώσετε για να στηρίξετε αυτό που του λέτε, θα επιμείνει ότι φαντάζεστε πράγματα.

Λεκτική βία

Οι φωνές και η προσβλητική γλώσσα είναι ένας άλλος τρόπος για να σας χειραγωγήσει ένας ναρκισσιστής. Πάλι η τακτική είναι να σας κάνει να νιώσετε μικροί και φοβισμένοι. Μείνετε δυνατοί σε αυτού του είδους την συμπεριφορά εκφοβισμού. Κρατήστε τη φωνή ήρεμη και με κανονική ένταση και ζητήστε από τον ναρκισσιστή να κάνει το ίδιο. Αν δεν αλλάξει τον τρόπο που σας μιλά, αρνηθείτε να μιλήσετε.

tilestwra.com

Πάνε 2 Έλληνες στη Ρωσία διακοπές και έβλεπαν τ’ αξιοθέατα…

Η αλήθεια πίσω από 15 τρελές φωτογραφίες