in

11 Απροσδόκητα Σημάδια ότι έχετε ένα Μοναδικό Σώμα

Κάθε άτομο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερο. Εκτός από τις νοητικές ικανότητες, γνωρίζατε πως και το σώμα μπορεί να διαθέτει πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά;

Παρακάτω, θα δείτε μερικές φυσικές δεξιότητες που διαθέτει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ίσως να έχετε και εσείς μερικές από αυτές.

#1 Ευέλικτη γλώσσα

© eastnews

Όταν πρόκειται για την ικανότητα της «ευέλικτης γλώσσας», είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιο μήκος γλώσσας και μυϊκή τόνωση. Εκτός από τη γενετική, το περιβάλλον μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας στο σχηματισμό αυτού του χαρακτηριστικού. Για παράδειγμα, οι Ινδοί είναι ιδιαίτερα πιθανό να έχουν ευέλικτες γλώσσες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες της γλώσσας τους.

Η έκταση της ευελιξίας της γλώσσας μπορεί να διαφέρει. Οι ερευνητές έφτασαν ακόμη στο σημείο να διεξάγουν ειδική μελέτη για το θέμα. Το 63% των συμμετεχόντων στη δοκιμασία κατάφερε να αναδιπλώσει τη γλώσσα του, το 14% κατάφερε να την κάμψει στο μισό και λιγότερο από το 1% κατάφερε να διαμορφώσει τη γλώσσα του σε ένα τριπλό σωλήνα.

#2 Αυτιά που κινούνται

© depositphotos

Περίπου το 22% των ανθρώπων του πλανήτη είναι σε θέση να κουνήσει το ένα αυτί, ενώ το 18% μπορεί να κουνήσει και τα δύο. Αλλά αυτό δεν ήταν πάντα έτσι: οι μακρινοί πρόγονοί μας μπορούσαν να κάνουν κάθε είδους κίνηση με αυτά τα μέρη του σώματος. Ωστόσο, ο μυς που ήταν υπεύθυνος για την κίνηση του αυτιού ήταν καλά αναπτυγμένος στους ανθρώπους, αλλά έγινε περιττός κατά τη διάρκεια της εξέλιξης.

#3 Η ικανότητα να κουνάτε ξεχωριστά τα δάκτυλα των ποδιών

© depositphotos

Ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο προσπαθείτε, δεν θα είστε σε θέση να κουνήσετε κάθε ένα από τα δάχτυλα των ποδιών σας, με τη σειρά τους. Αυτό συμβαίνει επειδή μόνο το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού και το μικρό δάκτυλο είναι εξοπλισμένα με μεμονωμένους μύες, ενώ τα υπόλοιπα ελέγχονται μαζικά από ένα σύνολο μυών. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν εύκολα να μετακινήσουν τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών τους, αλλά μόνο μια μειοψηφία μπορεί να το κάνει με τα πιο μικρά δάκτυλα.

Ορισμένοι ερευνητές συμβουλεύουν τις γυναίκες να μην παντρευτούν άντρες που μπορούν να κουνήσουν τα μικρά τους δάχτυλα ξεχωριστά από τα υπόλοιπα: Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να δίνουν μεγάλη σημασία στην προσωπική τους ελευθερία!

#4 Η ικανότητα να αγγίζετε τον αγκώνα σας με τη γλώσσα

© imgur

Πιστεύεται ότι όχι περισσότερο από το 1% των ανθρώπων στον κόσμο, έχει αυτή την ικανότητα. Για να εκτελέσετε το τέχνασμα, πρέπει να έχετε έναν ιδιαίτερα μικρό βραχίονα και μια μακριά γλώσσα. Αλλά, ακόμα και με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα χρειαστείτε πολύ καλή ευελιξία και ισχυρά κίνητρα.

#5 Κενό ανάμεσα στα δόντια

© eastnews

Πρόκειται για ένα χάσμα μεταξύ των μπροστινών δοντιών, που συμβαίνει περίπου στο 20% των ανθρώπων. Οι οδοντίατροι πιστεύουν πως είναι μια ανωμαλία που απαιτεί ιατρική παρέμβαση. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των διασημοτήτων, πιστεύουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό προσθέτει μοναδικότητα στην εικόνα τους.

#6 Η ικανότητα να σηκώνετε το ένα φρύδι

© flickr

Η ικανότητα να σηκώνετε μόνο ένα φρύδι, εξαρτάται από το πόσο καλά μπορείτε να ελέγξετε τους μυς του προσώπου σας. Είναι ενδιαφέρον το ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται με αυτό το χαρακτηριστικό, έχουν συχνά την ικανότητα να κινούν επίσης και τα αυτιά τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως παλαιότερα οι άνθρωποι μπορούσαν να κουνήσουν τα φρύδια τους ξεχωριστά. Ορισμένα σημερινά είδη πιθήκων, το κάνουν ως σημάδι κινδύνου.

#7 Λακκάκια στα μάγουλα

© eastnews

Περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λακκάκια. Δημιουργούνται από ένα ελάττωμα στη δομή του ζυγωματικού μυός, το οποίο είναι υπεύθυνο για το χαμόγελο. Σε άτομα με αυτό το φυσιολογικό χαρακτηριστικό, μια μικρή δέσμη μυών συνδέεται με το οστό. Ως αποτέλεσμα, όταν ένα πρόσωπο χαμογελάει, ένα μέρος του μάγουλου τραβιέται προς τα μέσα. Τα λακκάκια είναι ιδιαίτερα αισθητά σε ανθρώπους με παχουλά μάγουλα, επειδή το λίπος κάνει τις εσοχές πιο έντονες.

#8 Τρύπες πάνω από τα αυτιά

© imgur

Περίπου το 5% των ανθρώπων του πλανήτη γεννιέται με μια μικρή τρύπα πάνω από το ένα ή και τα δύο αυτιά. Είναι ενδιαφέρον ότι στις ΗΠΑ, τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν λιγότερο από το 1% του πληθυσμού, ενώ στην Ασία αυτό το χαρακτηριστικό εμφανίζεται περίπου στο 10% των νεογέννητων. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με τα αίτια του σχηματισμού αυτού του χαρακτηριστικού και του ρόλου που παίζει στο σώμα, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είναι ένα εξελικτικό στοιχεία από τα βράγχια των ψαριών.

#9 Ευέλικτος αντίχειρας (ο αντίχειρας αυτού που κάνει ωτοστόπ)

© imgur

Ο αντίχειρας αυτού που κάνει ωτοστόπ, είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στο οποίο η άνω φάλαγγα του αντίχειρα μπορεί να λυγίσει 90 μοίρες προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παλάμη. Αυτή η ικανότητα προκαλείται από την παρουσία ενός ειδικού γονιδίου, το οποίο είναι γνωστό ως το «γονίδιο ευλύγιστου αντίχειρα». Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό κληρονομείται και συμβαίνει περίπου στο 25% των ανθρώπων.

#10 Έλλειψη τένοντα

Ενώστε όλα τα δάχτυλα του ενός χεριού και σφίξτε τον καρπό σας. Αν ο τένοντας στην εσωτερική πλευρά του καρπού δεν γίνει ορατός, ανήκετε στο 14% των ανθρώπων που δεν έχουν τον μακρύ παλαμιαίου μυ. Αυτός ο μυς ανήκει στα υπολείμματα του σώματος, η ανάγκη των οποίων εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της εξέλιξης. Οι ειδικοί λένε ότι η απουσία του δεν επηρεάζει τη δύναμη κρατήματος ή άλλες κινήσεις των χεριών.

#11 Το φύμα του Δαρβίνου

© eastnews

Το προεξέχον τμήμα στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του αυτιού, ονομάζεται φύμα του Δαρβίνου. Ο διάσημος επιστήμονας είπε κάποτε ότι αυτό το χαρακτηριστικό ήταν η συνέπεια του γεγονότος ότι τα αυτιά των πρώτων ανθρώπων ήταν μυτερά. Πιστεύεται ότι οι άνθρωποι που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό (όχι περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού) είναι καλύτεροι στην ανίχνευση του τόνου της φωνής. Μπορούν επίσης να ακούσουν ήχους υψηλής συχνότητας και να εντοπίσουν συγκεκριμένους ήχους, ακόμη και σε θορυβώδη μέρη.

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες:

Μπορείτε να αναπτύξετε μερικές από τις προαναφερθείσες μοναδικές δεξιότητες, μέσα από την άσκηση. Φυσικά, δεν θα αποκτήσετε υπερδυνάμεις, αλλά θα είστε σε θέση να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας και να τονώσετε τους μυς σας!

-Μάθετε πώς να σηκώνετε το ένα φρύδι εδώ.

Εδώ είναι οι οδηγίες για το πώς να κουνάτε τα αυτιά σας.

-Θα αποκτήσετε την δυνατότητα να ακουμπήσετε τη γλώσσα στον αγκώνα σας, ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή.

-Μάθετε να κάνετε κόλπα με τη γλώσσα σας εδώ.

Πες μου ποιο χρώμα αγαπάς να σου πω τι φοβάσαι!

Είναι η Ρωσίδα υπηρέτρια και ζητάει αύξηση από την κυρία της