in

11 Αληθινά στοιχεία για τους άνδρες που δεν γνωρίζατε

Υπάρχουν πολλά γεγονότα για τους άνδρες, που τα στατιστικά στοιχεία δεν μας λένε. Για παράδειγμα, κατά μέσο όρο ζουν λιγότερο από τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, περνούν περίπου ένα χρόνο της ζωής τους κοιτάζοντας τες και λένε ψέματα δύο φορές πιο συχνά.

Παρακάτω θα μάθετε 11 ενδιαφέροντα στοιχεία για τους άνδρες.

#11 Βλέπουν καταστροφές στους εφιάλτες τους

© Warner Bros.   © Fox Searchlight Pictures

Ο θάνατος, τα θέματα υγείας και οι ατομικές απειλές είναι κοινά θέματα για όλους. Αλλά οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, διεξήγαγαν μια μελέτη σε πάνω από 10.000 όνειρα και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα σε αυτά που βλέπουν πιο συχνά στους εφιάλτες τους οι άνδρες και οι γυναίκες.

Οι άνδρες ξυπνούν με αίσθημα τρόμου από εφιάλτες στους οποίους βλέπουν καταστροφές μεγάλης κλίμακας, πλημμύρες, σεισμούς και πολέμους. Οι γυναίκες βλέπουν τους διπλάσιους εφιάλτες με θέμα τις διαπροσωπικές συγκρούσεις.

#10 Σκύβουν για να πάρουν ένα αντικείμενο

© depositphotos   © depositphotos

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι άνδρες σηκώνουν ένα πεσμένο αντικείμενο σκύβοντας πάνω από αυτό, ενώ οι γυναίκες κάνουν κάθισμα; Φυσικά, δεν το κάνουν όλοι με αυτόν τον τρόπο, αλλά αυτή η συμπεριφορά είναι χαρακτηριστική για τους περισσότερους άνδρες.

Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες φορούν συχνά άβολα ρούχα (κοντά ή σφιχτά). Οι άντρες είναι λιγότερο πιθανό να περιορίζονται από τα ρούχα τους, οπότε μπορούν εύκολα να σκύψουν.

#9 Τους αρέσουν οι γυναίκες με υγιές βάρος

© eastnews   © eastnews

Η Μπλάνκα Ορτέγα-Ρολντάν Ολίβα από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα, απέδειξε στην έρευνά της ότι οι άνδρες προτιμούν τις λεπτές γυναίκες που φαίνονται υγιείς. Δεν εννοούμε όσες δεν είναι άρρωστες, αλλά εκείνες των οποίων το βάρος φαίνεται υγιές.

Αυτό σημαίνει ότι οι άντρες δεν προσελκύονται από κάποιο μυθικό ιδανικό ομορφιάς ή από κορίτσια με εμφάνιση μοντέλου που ζυγίζουν το ίδιο με ένα φτερό, αλλά από γυναίκες των οποίων το βάρος και η ανάπτυξη συσχετίζονται κανονικά.

#8 Αν έχουν τους αντίχειρες στη ζώνη τους, προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή μιας γυναίκας

© Warner Bros.

Όταν ένας άνδρας θέλει να δείξει σε μια γυναίκα πως τον ενδιαφέρει, παίρνει ακούσια μια στάση που δείχνει ότι είναι θαρραλέος και ισχυρός. Συνήθως, κρατά τους αντίχειρές του γαντζωμένους στη ζώνη του παντελονιού του.

Ένα παρόμοιο τελετουργικό εμφανίστηκε στην αρχαιότητα όταν δεν υπήρχαν ζώνες ή παντελόνια. Οι άντρες που προσπαθούσαν να κερδίσουν μια γυναίκα, έδειχναν έντονα προς τη βουβωνική τους χώρα. Σήμερα, μια τέτοια κίνηση θα ήταν άσεμνη, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε την ηχώ της: όταν ένας άντρας κρατά τα χέρια του στη ζώνη, τα χέρια του εξακολουθούν να δείχνουν αυτό το σημείο.

#7 Προτιμούν τα κομπλιμέντα από άλλους άνδρες

© Warner Bros.

Υπάρχει μια άποψη ότι οι άντρες αποδέχονται τα κομπλιμέντα από το αντίθετο φύλο, με ευχαρίστηση. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι πιο ευχαριστημένοι με τα κομπλιμέντα των ανδρών. Και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει σημασία.

Ο Ρομπέρ Χέρμπερτ από το Πανεπιστήμιο του Μπιγκχάμπτον, απέδειξε ότι οι άνδρες αποδέχονται τα κομπλιμέντα «ομαλά» και δίνουν ευχαριστίες μόνο στο 30% των φορών. Και στην περίπτωση ενός άνδρα που λαμβάνει μια φιλοφρόνηση από έναν άλλο άνδρα, θα θεωρηθεί πιθανώς κάτι ευχάριστο και θα αυξήσει την αυτοεκτίμησή του.

#6 Έχουν φίλους με κοινά ενδιαφέροντα

© Warner Bros.

Ο διδάκτωρ Ρόναλντ Ε. Ρίγγιο, έγραψε ένα άρθρο που ανέλυε την έρευνα για τη φιλία μεταξύ γυναικών και ανδρών. Ως αποτέλεσμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φιλία μεταξύ ανδρών βασίζεται κυρίως στα κοινά ενδιαφέροντα. Προτιμούν να παίζουν ποδόσφαιρο, γκολφ, τένις, πόκερ ή να παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας μαζί με τους φίλους τους.

Η γυναικεία φιλία βασίζεται κυρίως σε συναισθήματα και υποστήριξη. Οι γυναίκες επιλέγουν φίλες με τις οποίες είναι «συναισθηματικά ενωμένες».

#5 Τρώνε την διπλάσια ποσότητα όταν είναι με γυναίκες

© Warner Bros.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά είναι γεγονός: οι άνδρες καταναλώνουν περισσότερο φαγητό όταν τρώνε μεσημεριανό ή δείπνο με μια γυναίκα. Για παράδειγμα, τρώνε 93% περισσότερη πίτσα και 86% περισσότερη σαλάτα από ότι θα έτρωγαν με μια παρέα ανδρών.

Ο διδάκτωρ Κέβιν Κνίφιν του Πανεπιστημίου Κορνέλ, κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό κατά τη διάρκεια της έρευνάς του. Κατά τη γνώμη του, οι άνδρες το κάνουν για να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες. Μπορεί να δείχνει ανόητο, αλλά βασίζεται και αυτό στα ένστικτα.

#4 Όσο μεγαλώνουν προτιμούν πιο άνετα ρούχα

© depositphotos

Τα ρούχα που φοράμε επηρεάζουν τον τρόπο που νιώθουμε και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μας αντιλαμβάνονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας άνδρας με κοστούμι αισθάνεται πιο σίγουρος σε μια επαγγελματική συνάντηση.

Ωστόσο, οι προτιμήσεις στα ρούχα αλλάζουν με την ηλικία. Για παράδειγμα, πολλοί νέοι άνδρες φορούν σφιχτά παντελόνια ή σορτς, αν και ίσως δεν είναι τόσο άνετα. Με την πάροδο του χρόνου, η επιθυμία να είναι μοντέρνοι αντικαθίσταται από την επιθυμία να φορέσουν άνετα ρούχα.

#3 Ο τρόπος ζωής τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το IQ τους

© eastnews

Μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη, έδειξε σε μια μελέτη ότι το επίπεδο IQ ενός ανθρώπου, επηρεάζει συχνά τον τρόπο ζωής του. Συγκεκριμένα, κατά πόσο κάνει κατάχρηση του αλκοόλ ή όχι. Για το σκοπό αυτό, οι ειδικοί μελέτησαν τα στοιχεία περίπου 50.000 Σουηδών που γεννήθηκαν μεταξύ του 1949 και του 1951.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άντρες με χαμηλότερο IQ συχνά πίνουν υπερβολικά. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι αυτό το γεγονός μπορεί να προκληθεί όχι μόνο από το IQ, αλλά και από συχνά συναισθηματικά προβλήματα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης οδηγεί σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

#2 Ψεύδονται το διπλάσιο από τις γυναίκες

© HBO

Ο μέσος άνδρας λέει ψέματα στους συναδέλφους, το αφεντικό ή τη σύντροφό του, 6 φορές την ημέρα, ενώ οι γυναίκες το κάνουν μόνο 3 φορές την ημέρα. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το «20th Century Fox Home Entertainment» το 2009, πριν από την έναρξη της τηλεοπτικής σειράς «Lie to Me», βοήθησε στην ανακάλυψη αυτού του στοιχείου.

Αποδείχθηκε ότι οι άνδρες ψεύδονται περισσότερο και η πιο κοινή φράση είναι: «Είναι εντάξει. Είμαι καλά.»

#1 Κοιτάζουν τις γυναίκες για σχεδόν 1 χρόνο από τη ζωή τους

© depositphotos

Ένας άνδρας περνάει περίπου 43 λεπτά την ημέρα κοιτάζοντας 10 διαφορετικές γυναίκες. Αυτό αντιστοιχεί σε 259 ώρες (ή σχεδόν 11 ημέρες) κάθε χρόνο. Ως αποτέλεσμα, μεταξύ των 18 και 50 ετών, οι άνδρες περνούν 11 μήνες και 11 ημέρες θαυμάζουν γυναίκες.

Οι γυναίκες κοιτάζουν τους άντρες μόνο για 20 λεπτά την ημέρα. Μεταξύ των 18 και 50 ετών, περνούν μόνο 6 μήνες με αυτή τη δραστηριότητα.

Αυτά τα στοιχεία έλαβαν υπάλληλοι των κέντρων όρασης Kodak Lens, που έκαναν μια έρευνα σε 3.000 άτομα. Ανακάλυψαν επίσης ότι τα πιο κατάλληλα μέρη για να κοιτάξουν ανθρώπους από το αντίθετο φύλο, είναι τα σούπερ μάρκετ, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

tilestwra

Τα 10 πρέπει, ενός υπέροχου ανθρώπου

Η ευγένεια δεν κοστίζει αλλά αξίζει