in

Ο σκύλος της μύρισε τον τέλειο δότη νεφρού στην παραλία και της έσωσε τη ζωή

Μία 44χρονη γυναίκα με νεφρική ανεπάρκεια και λύκο, σώθηκε από μία άγνωστη την οποία μύρισε ο σκύλος της ως τον «τέλειο» δότη νεφρού και αποδείχθηκε ότι είχαν την απόλυτη συμβατότητα.

Η εκπληκτική ιστορία με πρωταγωνιστή ένα σκύλο και δύο άγνωστες γυναίκες, έχει συγκλονίσει τη Βρετανία, ενώ οι γιατροί λένε ότι οι πιθανότητες να βρεθεί ο τέλειος δότης είναι μία στα 22 εκατομμύρια.

Η Ίντι μαζί με την Λούσι (αριστερά) και την Κέιτι (δεξιά)
Η Λούσι Χάμφρεϊ, 44 ετών, χρειαζόταν απεγνωσμένα μεταμόσχευση νεφρού και ήταν στη λίστα αναμονής. Οι γιατροί της είχαν πει ότι τα περιθώρια είχαν στενέψει πολύ καθώς βρισκόταν σε νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Μία μέρα η Λούσι και ο σύντροφός της Σένιντ πήγαν βόλτα στην παραλία έχοντας μαζί τα δύο σκυλιά τους Τζέικ και Ίντι.

Η ενθουσιασμένη Ίντι, ένα ντόπερμαν, ενώ απολάμβανε το παιχνίδι της, έτρεξε προς μία άγνωστη γυναίκα 100 μέτρα μακριά και χωρίς να την πειράζει, δεν την άφηνε ήσυχη.

Η Λούσι, αν και φώναζε στον σκύλο της να επιστρέψει, εκείνος δεν άφηνε από κοντά του την άγνωστη γυναίκα. Ο Σένιντ κατευθύνθηκε προς το μέρος τους, ζήτησε συγγνώμη από την Κέιτι Τζέιμς, 40 ετών, για την αναστάτωση και την προσκάλεσε να την κεράσουν κάτι. Οι δύο γυναίκες άρχισαν να συνομιλούν στην άμμο στο Μπάρι της Νότιας Ουαλίας, όπως εξηγούν στο bbc.

Η Κέιτι Τζέιμς, έμαθε ότι η Λούσι περίμενε μια σωτήρια μεταμόσχευση νεφρού και της αποκάλυψε ότι μόλις είχε εγγραφεί στο μητρώο δωρητών.
Οι γυναίκες ανταλλάξαν αριθμούς τηλεφώνου αφού η κα Τζέιμς είπε ότι θα χαρεί να δώσει το νεφρό της σε όποιον το χρειαζόταν.
Παραδόξως, αποδείχθηκε ότι η Κέιτι Τζέιμς ταίριαζε απόλυτα με την Λούσι Χάμφρεϊ.

Μία στα 22 εκατομμύρια να βρεθεί ο τέλειος δότης νεφρού
«Κάναμε όλα τα τεστ και αποδείχθηκε ότι ταιριάζαμε τέλεια. Ήταν καταπληκτικό – η Indie την διάλεξε. Ο χειρουργός μας είπε ότι οι πιθανότητες είναι μία στα 22 εκατομμύρια να βρούμε το τέλειο δότη νεφρού και αυτό χρειαζόμουν».

Η Χάμφρεϊ υπέστη νεφρική ανεπάρκεια αφού διαγνώστηκε με Λύκο, μια πάθηση που προκαλεί φλεγμονή στην καρδιά, τους πνεύμονες, το ήπαρ, τα νεφρά και τις αρθρώσεις.

Οι συμπτώσεις και ο σκύλος που οδήγησαν στον τέλειο δότη νεφρού
Η Λούσι και ο σύντροφός της Cenydd Owen, 49 ετών, επρόκειτο να κάνουν μία εκδρομή το Σαββατοκύριακο στο Aberystwyth, 90 μίλια μακριά.

Αλλά η Λούσι δεν ήταν αρκετά καλά για το μακρύ ταξίδι και έτσι πήγαν στην πλησιέστερη παραλία, όπου η Κέιτι καθόταν σε μια ξαπλώστρα. Εκεί την βρήκε η Ιντι, το ντόπερμαν της Λούσι και δεν έφευγε από κοντά της.

«Πιστεύαμε ότι είχε φαγητό ή κάτι τέτοιο και στο τέλος ο Σένιντ πήγε να ζητήσει συγγνώμη γιατί ένα Ντόμπερμαν μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό.

«Περνούσε πραγματικά πολύ άσχημα η ίδια, οπότε την καλέσαμε στο μπάρμπεκιου μας. Ήρθε, της προσφέραμε λίγο ποτό. Ο Σένιντ εξήγησε ότι δεν μπορούσα να πιώ καθώς ήμουν σε αιμοκάθαρση και είπε ότι περίμενα μεταμόσχευση νεφρού».

Η Κέιτι είπε ότι πρόσφατα είχε δηλώσει την επιθυμία να γίνει δότρια οργάνων και είχε εγγραφεί στο μητρώο.

Αφού η κα Τζέιμς προσφέρθηκε εθελοντικά, οι δύο γυναίκες πήγαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ στις 3 Οκτωβρίου πέρυσι.

Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και η Λούσι έχει πλέον αναρρώσει πλήρως, ζώντας μια ευτυχισμένη, φυσιολογική ζωή.

«Χρειαζόμουν πραγματικά αυτή τη μεταμόσχευση, ήμουν στη λίστα αναμονής για αρκετά χρόνια. Έχει ήδη αλλάξει εντελώς τη ζωή μου ».

Η Χάμφρεϊ και ο σύντροφός της περιέγραψαν την Τζέιμς ως ένα «υπέροχο, ανιδιοτελές άτομο» που δεν θα μπορέσουν ποτέ να ευχαριστήσουν αρκετά.

Η κ. Τζέιμς είπε: Αισθάνομαι πολύ τυχερή που γνώρισα τη Λούσι, ξέρω ότι πέτυχε και ξέρω ότι ζει τη ζωή της.

«Είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ και νιώθω τόσο περήφανη για τον εαυτό μου. Και η οικογένειά μου είναι περήφανη για μένα».

8χρονος έβγαλε νοκάουτ ληστή στα Χανία: «Ο ληστής ήταν άσπρος σαν το πανί»

8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά