in

Ημαθία: Ουρές πιστών σε εκκλησία μετά τη μορφή που σχηματίστηκε σε αυτή την πετσέτα

Στο επίκεντρο των ημερών βρίσκεται η Εκκλησία στην Ημαθία με πιστούς και ιερείς να κάνουν λόγο για θαύμα.

Σε μια πετσέτα σχηματίστηκε μια φιγούρα που, όπως λένε κάποιοι, απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο…

Συγκινημένοι εμφανίζονται πιστοί και ιερείς στην Ημαθία.

Η φωτογραφία της πετσέτας κάνει τον γύρο του διαδικτύου και πυροδοτεί συζητήσεις. Κάποιοι στην περιοχή κάνουν λόγο για θαύμα. Βλέπουν την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και σπεύδουν να τη δουν από κοντά. Άλλοι παραμένουν δύσπιστοι.

Ο ιερέας ισχυρίζεται ότι η πετσέτα ήταν καθαρή όταν την κράτησε για πρώτη φορά και μόνο αφού σκούπισε το αγιασμό από τα πρόσωπα και τα χέρια των πιστών, είδε την εικόνα που είχε σχηματιστεί.

Όλα αυτά συνέβησαν στον Ιερό Ναό Μακροχωρίου Ημαθίας, με πιστούς και ιερείς να εμφανίζονται συγκινημένοι.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, λίγο πριν τη Μεγάλη Παρακολούθηση, ο ιερέας έπλυνε τα χέρια των πιστών και σκούπισε τα πρόσωπα και τα χέρια τους με το αγιασμό.

Όταν στέγνωσε η πετσέτα, εμφανίστηκε αυτή η εικόνα, η οποία, όπως τονίζουν πιστοί και ιερείς, απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, ο οποίος με τις διδασκαλίες του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Ιησού τον Μεσσία.

Οι διδασκαλίες του ήταν αυστηρές, απαιτούσαν από τον καθένα να σταματήσει την ανηθικότητα του, βαφτίζοντας όσους έκαναν ένα τέτοιο βήμα. Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής θεωρείται ο τελευταίος προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης και ο πρόδρομος του Ιησού Χριστού, τον οποίο ανακοίνωσε στον κόσμο.

Ως βιβλικό πρόσωπο, ο Τίμιος Πρόδρομος θεωρείται ότι βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Στην Παλαιά θεωρείται ως «Προφήτης» και αγγελιοφόρος του Θεού και στην Καινή ως “Πρόδρομος”. Ο Ιωάννης αναφέρεται και από τους τέσσερεις Ευαγγελιστές.

Αυτό είναι το πιο όμορφο σοκάκι του κόσμου και φυσικά βρίσκεται στην Ελλάδα

Επώνυμα προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από τη δημιουργία τους